Danmark fordobler støtten til OSCE i Ukraine

admin

10 år siden

|

12/05/2014

Dagens topnyheder

Fortsatte kampe mellem ukrainske sikkerhedsstyrker og prorussiske separatister i Østukraine har fået den danske regering til at øge bidraget til Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, OSCE, som leder en observatørmission i Ukraine.

- Situationen i det østlige Ukraine er farlig, alvorlig og skrøbelig, og der er i den grad brug for international tilstedeværelse. OSCE har brug for flere midler til deres vigtige mission, og det vil jeg gerne bakke op om, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Danmark øger sit bidrag til fire millioner kroner.

OSCE's gruppe af civile observatører blev sammensat 21. marts med støtte fra samtlige medlemslande i organisationen og udsendt til det uroplagede land dagen efter. Missionen observerer og rapporterer om sikkerhedssituationen og om menneskerettigheds- og minoritetsspørgsmål.

Når ukrainerne 25. maj skal afholde præsidentvalg, skal cirka 1000 OSCE-observatører overvåge valgdagen.

- Under vores flerårige civilsamfundsprogram i Ukraine støtter vi også, at lokale civilsamfundsgrupper bliver klædt på til valgobservation. Det er meget vigtigt, at præsidentvalget bliver anset for at være legitimt i hele befolkningens øjne, siger Mogens Jensen.

/ritzau/