Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) kalder det en "meget omfattende afgørelse", som Den Europæiske Menneskeretsdomstol har truffet tirsdag. Domstolen slår fast, at de danske regler om familiesammenføring er diskriminerende.
Støjberg vil nu indkalde de politiske partier for at drøfte, hvad der nu skal ske.
- Min intention er helt klart, at hvis ikke vi kan gøre det på den måde, så må vi finde en anden måde at gøre det på. Hvis ikke det er lovmedholdeligt på den måde, vi har gjort det på, så må vi stramme op på en anden måde, siger Inger Støjberg.
- Men det er vigtigt for mig at slå fast, at vi styrer familiesammenføringer og har en stram politik på det her område. Og kan det ikke blive på den her måde, så må det blive på en anden måde, siger hun.
- Vi kan godt rette os efter dommen, men så stramme op på anden vis.
Ministeren ønsker ikke at komme med bud på, hvilke muligheder hun ser for at stramme familiesammenføringsreglerne på anden vis.
Sagen, som domstolen har afgjort, handler om en mand fra Togo, der havde opnået dansk statsborgerskab og søgte om at få sin kone til Danmark.
Domstolen har slået fast, at de danske regler diskriminerer, fordi personer, der har været statsborgere i mere end 28 år kan slippe for at leve op til det tilknytningskrav, der stilles til andre ansøgere. Reglen er siden blevet ændret til 26 år.
Tilknytningskravet handler om, at et ægtepar skal kunne vise, at de ikke har større samlet tilknytning til et andet land end Danmark.
Ifølge den advokat, der har ført sagen, vil andre par i samme situation kunne få genoptaget deres sager. Inger Støjberg mener dog, at det er alt for tidligt at sige, hvilke konsekvenser dommen får.
Socialdemokraternes udlændingeordfører, Dan Jørgensen, skriver i en sms til Ritzau, at det er vigtigt for hans parti at sikre en fortsat stram kurs.
- Det er ikke mindst vigtigt, fordi vi jo i disse år får meget høje antal udlændinge til Danmark, og vi skal kunne følge med, mener han.
/ritzau/