Contador vinder første etape i Baskerlandet

10 år siden

|

07/04/2014

Alberto Contador har fundet den form, han manglede i sidste sæson.

Den spanske cykelrytter vandt mandag første etape af Baskerlandet Rundt, da han kørte fra landsmanden Alejandro Valverde (Movistar) omtrent syv kilometer fra målstregen i Ordizia.

Den 153 kilometer lange etape var ganske kuperet som alle etaper er i det spanske cykelløb, og de to spaniere havde skilt sig ud fra en lille gruppe på den afsluttende stigning.

Mens Valverde trak Contador det meste af vejen over stigningen, og lignede manden med de bedste ben, rykkede Tinkoff-Saxo-rytteren en enkelt gang kort før toppen, og så var Valverde væk.

Contador havde 15 sekunders forspring på toppen, og det lykkedes kun Valverde at køre et par sekunder ind på de afsluttende fem kilometers nedkørsel. Polakken Michal Kwiatkowski (Quickstep) blev nummer tre med et tidstab på 34 sekunder.

Alberto Contadors to danske hjælperyttere, den danske mester Michael Mørkøv og nyprofessionelle Jesper Hansen, var begge i mål mere end et kvarter efter spanieren.

Efter den problematiske 2013-sæson, hvor Contador kun vandt et enkelt cykelløb, har spanieren forbedret sig betragteligt. Han blev nummer to i Algarve Rundt og i Catalonien Rundt. Han vandt Tirreno-Adriatico med to etapesejre undervejs, og så vandt han altså i Baskerlandet.

Alberto Contador er også nummer et på årets verdensrangliste.

Tirsdag kører rytterne knapt 156 kilometer - igen i kuperet terræn.