Claus Hjort: Jeg støtter Løkke 100 procent

admin

10 år siden

|

03/06/2014

Dagens topnyheder

Trods massiv kritik fra baglandet og medlemmer af folketingsgruppen kan Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, forsat regne med støtte fra Claus Hjort Frederiksen.

Det fastslår den erfarne Venstre-strateg og tidligere finansminister på vej ind til Venstres gruppemøde på Christiansborg tirsdag formiddag.

Spørgsmål: Støtter du Lars Løkke som formand?

- Ja.

Spørgsmål: Støtter du ham 100 procent?

- Ja, siger Claus Hjort Frederiksen.

Han erkender, at partiet står i en "ubehagelig situation", og at der venter et stort reparationsarbejde forude, efter at tre folketingsmedlemmer, Birthe Rønn Hornbech, Kim Andersen og Preben Bang Henriksen, har meddelt, at de ikke længere støtter Lars Løkke Rasmussen.

Også politisk ordfører Inger Støjberg, udenrigsordfører Søren Pind, forsvarsordfører Troels Lund Poulsen og gruppesekretær Lars Christian Lilleholt stiller sig åbent frem med opbakning til Løkke.

Flere andre gruppemedlemmer skynder sig dog ind i Venstres gruppelokale uden at svare på mediernes spørgsmål.

- Jeg bakker 100 procent op om Lars Løkke Rasmussen. Det har jeg gjort hele tiden, siger Troels Lund Poulsen, mens Søren Pind fastholder, at situationen for Venstre og Lars Løkke er uændret, selvom tre folketingsmedlemmer nu er trådt frem med åben kritik af formanden.

Flere kritikere kan dog være klar til at tage ordet på gruppemødet tirsdag formiddag for at tale imod Lars Løkke Rasmussen som fortsat formand. Det kunne ifølge Ritzaus oplysninger være Mads Rørvig i Silkeborg, Torsten Schack Pedersen i Thisted eller Karsten Lauritzen i Nordjylland.

Ingen af dem vil dog udtale sig før mødet.

/ritzau/