Regeringen er ikke kommet tættere på Venstre og De Konservative i forhandlingerne om, hvad der skal ske med børnechecken til EU-borgere.
Efter endnu en forhandlings-omgang om børnechecken i Skatteministeriet mandag siger skatteminister Morten Østergaard:
- Vi er ikke nået i mål med en aftale i dag. Regeringen har fremlagt 10-12 initiativer, man kunne sætte i værk, men det var der ikke vilje til i dag, siger Morten Østergaard.
Endnu en deadline nærmer sig dog for regeringen og de borgerlige partier. Torsdag i denne uge har De Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance nemlig et beslutningsforslag i folketingssalen, som ventes at samle flertal uden om regeringen.
Beslutningsforslaget pålægger regeringen at administrere efter VK-regeringens regler for udbetaling af børnecheck - ikke efter EU-Kommissionens opfattelse af EU-retten, som regeringen gør i øjeblikket.
Konkret vil det betyde, at mindst en af de personer, der har forsørgelsespligten over for barnet, skal have boet eller arbejdet i Danmark i mindst to år for at få ret til fuld børnefamilieydelse og børnetilskud.
Morten Østergaard fastslår dog, selvom De Konservatives beslutningsforslag om at vende tilbage til genoptjeningsprincippet bliver vedtaget, så vil regeringen fortsætte med at administrere efter EU-Kommissionens opfattelse af EU-retten.
Kommissionens udlægning støttes nemlig af to domme fra EU-Domstolen og den deles af de danske embedsmænd fra fem ministerier, som har gennemgået reglerne.
- Uanset om beslutningsforslaget bliver vedtaget eller ej, kan regeringen ikke beslutte sig for at knægte folks rettigheder, siger Morten Østergaard.
Venstres chefforhandler Claus Hjort Frederiksen har efter mødet svært ved at finde begrundelser for at fortsætte forhandlingerne.
- Nu synes vi ikke, at vi skal fortsætte denne skyggeboksning. Vi savner forslag fra regeringen, og før vi får det, kommer vi ikke videre, siger Claus Hjort Frederiksen.
Samme melding kommer fra de De Konservatives Brian Mikkelsen:
- Det er en cirkusforestilling, og vi får hele tiden at vide, at man vil lave undersøgelser og analyser, men regeringen foreslår ingenting, siger Brian Mikkelsen.
/ritzau/