Blomkålsrisotto med svampe

Sabine Murati

|

16/09/2015

Dagens topnyheder

Det alsidige blomkål er ingrediensen, der erstatter de små riskorn og det med et rigtig rigtig godt resultat.

Tænk, at det kan være så lækkert at spise sine grøntsager!

Til 4 personer skal du bruge:
1 stort blomkål
4 skalotteløg
2 fed hvidløg
400g svampe fx markchampignoner eller kantareller
200g smør
1-1½ L kraftig kyllingefond eller bouillon
Havsalt og sort peber
1 potte frisk basilikum
100g valnødder

Sådan gør du:
Riv blomkålet til blomkålsris på et rivejern eller brug en foodprocessor med ’pulse’-funktion til at blende blomkålet til riskornsstørrelse.

Pil skalotteløg og hvidløg og skær begge i meget fine tern.

Rengør svampene og skær dem i små tern.

Varm ca. halvdelen af smørret op på en pande og svits løg og hvidløg godt af. Løgene skal steges klare.

Tilsæt blomkålsrisene og det resterende smør.

Når blomkålsrisene har stegt ganske kort, tilsættes ca. ½ L fond. Lad nu blomkålsrisene simre møre.

Tilsæt mere fond undervejs.

Risene skal simre 20-30 minutter før de er møre. Men det er selvfølgeligt en smagssag, hvor møre, man ønsker dem.

Når blomkålsrisene er tilpas møre og massen er lækkert cremet (ikke for våd, ikke for tør), smages til med lidt havsalt og sort peber.

Tilsæt svampene og rør godt rundt. Når svampene har stegt med et minut eller to, slukkes for varmen.

Hak valnødderne groft. Pynt risottoen med basilkumblade og hakkede valnødder og server straks.

Se flere billeder nedenfor.

Sabine Murati er 27 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: