Blodige sammenstød i Benghazi: Mindst 19 mennesker dræbt

admin

10 år siden

|

17/05/2014

Dagens topnyheder

Mindst 19 mennesker har fredag mistet livet under sammenstød i libyske Benghazi mellem militante islamister og en væbnet styrke ledet af den tidligere general Khalifa Haftar.

Kampene brød ud, da soldater fra Haftars selvudnævnte Libyens Nationale Hær bombarderede militærbaser, hvor militante islamister holder til.

Haftar siger, at han har sat en storstilet operation i gang for "at jage terrorister ud af Benghazi", skriver nyhedsbureauet AFP. Libyens stående hær afviser, at man har taget del i kampene.

Myndighederne lukkede Benghazis internationale lufthavn fredag aften på grund af de voldsomme sammenstød.

Der opstår jævnligt kampe mellem militante islamister og militæret i Benghazi, og attentater og bombeangreb sker ofte.

Myndighederne i Libyen har svært ved at genetablere kontrollen i det nordafrikanske land, der er plaget af store interne magtkampe, og overgangsregeringen har flere gange truet med at gå af, hvis ikke den får videre magtbeføjelser.

Libyen har været plaget af uro siden oprøret, der væltede Muammar Gaddafi i 2011 under massiv støtte fra en vestlig alliance med deltagelse af blandt andet danske kampfly.

Gaddafi var Libyens leder i 42 år, men magten smuldrede i takt med, at befolkningens oprør mod ham tog til. Han flygtede fra hovedstaden Tripoli til sin fødeby Sirte, hvor han blev dræbt af oprørere i oktober 2011.

I september 2012 blev fire mennesker, heriblandt USA's ambassadør i Libyen, dræbt i et angreb på det amerikanske konsulat i Benghazi.

/ritzau/Reuters