Gymnasierne står over for at miste op mod 1000 lærere næste år, når der skal findes massive besparelser. Det skaber frygt for, at kvaliteten af uddannelsen vil falde, skriver Berlingske.
Ifølge avisen viser en undersøgelse foretaget af Gymnasieskolernes Lærerforening, at der vil være 800 til 1000 færre lærere på gymnasiale uddannelser som gymnasier, erhvervsgymnasier og HF.
- Det bliver overmåde svært at opretholde kvaliteten, og det er meget bekymrende.
- Besparelserne rammer både de svage elever, som har brug for ekstra hjælp, og de dygtige elever, der har brug for tilbud, som kan udfordre dem. Så det ser rigtigt skidt ud, siger formanden for Gymnasieskolernes Lærerforening, Annette Nordstrøm Hansen, til Berlingske.
Gymnasierne skal skære to procent på budgetterne hver år som følge af omprioriteringsbidraget frem til 2019. Samtidigt skal der spares 3,5 procent yderligere næste år for at give økonomi til en reform af erhvervsuddannelserne.
Samlet betyder det, at der forsvinder op mod 12 procent af gymnasiernes budget i 2019 sammenlignet med 2015.
- Jeg er bekymret for, hvad det vil betyde på lang sigt. De enkelte gymnasier kommer til at prioritere skarpt, men det kan ikke klares gennem prioriteringer alene.
- Derfor er der ingen tvivl om, at det vil betyde markant færre lærere, siger formand for rektorernes forening, Danske Gymnasier, Anne-Birgitte Rasmussen, til Berlingske.
Venstres undervisningsordfører, Anni Matthiesen, mener dog godt, at gymnasierne kan finde pengene.
- Det er altid svært at spare, men det var en nødvendig prioritering, at uddannelsessektoren blev underlagt omprioriteringsbidraget.
- Jeg tror, at der er rum for effektiviseringer, og at de forskellige gymnasier kan gøre det, uden at det går ud over kvaliteten, siger hun til Berlingske.
/ritzau/