10 år siden

|

03/05/2014

Hamburger SV har aldrig tidligere været ude af Bundesligaen i fodbold. Den flotte statistik skal holdet forsøge at holde fast i, men det ligner efterhånden playoff-kampe mod nummer tre fra 2. Bundesliga.

Lørdag drømte de nordtyske spillere formentlig om at tage point fra selveste Bayern München, som er gået lidt i stå, siden holdet vandt mesterskabet for længe siden.

Alligevel var det Bayerns spillere, som kunne le sidst. Gæsterne fra Bayern vandt 4-1 efter en kamp, hvor nordtyskerne ikke havde meget at stile op mod gæsterne.

Mario Götze var kampens afgørende spiller. Landsholdsangriberen scorede til 1-0 i første halvleg.

I anden halvleg scorede han igen til 3-0 og havde forinden lagt op til målet til 2-0. Det blev scoret af Thomas Müller, som også havde en fod med i spillet i Götzes anden scoring.

HSV's Hakan Calhanoglu reducerede til 1-3 med lidt mere end et kvarter tilbage. Men kun for at se Bayern München-træner Josep Guardiola lave en vellykket udskiftning.

Guardiola satte Claudio Pizzaro på banen som afløser for Arjen Robben. Og Pizzaro øgede Bayerns føring til 4-1 kun 105 sekunder efter at være kommet på banen.

Den danske midtbanespiller Pierre-Emile Højbjerg blev skiftet ind efter 67 minutter for Bayern München i stedet for Toni Kroos.

Leon Andreasen var med i 87 minutter, da Hannover 96 vandt 2-0 ude over Nürnberg.

Bo Svensson og Niki Zimling sad begge på bænken hos Mainz, som tabte ude med 1-3 til Borussia Mönchengladbach.

Også Jannik Vestergaard varmede bænken i 90 minutter. Det gjorde han, da hans hold Hoffenheim tabte med 2-3 ude til Dortmund.

Med nederlaget ligger Hamburger SV stadig tredjesidst i Bundesligaen. Hvis den stilling holder med en spillerunde tilbage, skal HSV i playoff-kampe mod nummer tre i 2. Bundesliga om en plads i Tysklands bedste fodboldrække. En række, Hamburger SV aldrig har været væk fra.

Bayern München har for længst vundet det tyske mesterskab, og Borussia Dortmund har sikret sig andenpladsen. Med en sejr på 2-0 ude over Freiburg ligger Schalke 04 også lunt til at tage bronzemedaljen inden sidste spillerunde.

Schalke er tre point foran Bayer Leverkusen, som lørdag også vandt 2-0 ude. Det var mod Eintracht Frankfurt.

I bunden af tabellen har HSV 27 point, Nürnberg 26 og Eintracht Braunschweig 25. De to nederste hold rykker direkte ud af Bundesligaen.