Bankbøgerne vokser: Så meget har hver dansker i gennemsnit på kontoen

Nicolai Busekist

38 uger siden

|

28/04/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Danskernes indlån er steget betydeligt i de seneste år, og har nået det højeste niveau nogensinde.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Danskerne får flere og flere penge, hvorfor der igen har været vækst i det samlede indlån på danskernes bankkonti.

De seneste mange år er det kun gået én vej for de danske husholdningers indlån i bankerne. De er stort set steget uafbrudt måned efter måned, og derfor er der også blevet sat et væld af rekorder.

I marts var der igen vækst at spore, da indlånet fra husholdninger i landets banker steg med 5,6 milliarder kroner, hvilket betyder, at det samlede beløb lyder på 1.168 milliarder kroner.

Det skriver mediet Finans, der også tilføjer, at det er det højeste niveau nogensinde ifølge tal fra Nationalbanken.

"Rekorderne for danskernes opsparing i banken står nærmest i kø, og nu får vi altså endnu en af slagsen. Det er ganske enkelt utroligt, selv om vi selvfølgelig skal huske på, at det absolut ikke er alle danskere, som kan genkende billedet af en svulmende bankbog," siger Anne-Louise Lindkvist, kunderådgivningschef i Sampension, til Finans.

Generelt har der været stor vækst i danskernes indlån siden årsskiftet, hvor der er blevet lagt hele 8,7 milliarder kroner til det samlede indestående. I løbet af de seneste 12 måneder har der været en stigning på 73,9 milliarder kroner.

På grund af den store stigning, er det gennemsnitlige indestående for en voksen dansker naturligvis også steget. Det svarer nu til, at alle personer over 18 år har 243.000 kroner stående i banken.

Der er flere ting, der spiller ind i forhold til det voksende indlån. Ifølge Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, skyldes det dog særligt 'voksende lønninger og mærkbart stigende beskæftigelse'.

Hos både Arbejdernes Landsbank og Sampension, at der med tallet fra april vil blive sat endnu en rekord. Derfor er det en meget klar tendens, at danskerne får flere penge mellem hænderne.