Apple afslører: Nu ruller de store ændringer ud

Emil Martesen

42 uger siden

|

17/11/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu ruller Apple store ændringer ud.

Dagens topnyheder

Apple har været i vælten på det seneste.

Men i dag falder snakken på noget helt andet.

Apple har løftet sløret for en betydelig ændring i måden, hvorpå iPhone- og Android-brugere kommunikerer med hinanden.

Denne ændring gør langt om længe en afslutning på den langvarige 'krig' mellem blå og grønne tekstbobler, idet Apple forpligter sig til at understøtte tværplatformsbeskeder.

Apple vil nemlig implementere Rich Communication Services (RCS) standarden, en funktion, der forventes at blive introduceret i en softwareopdatering næste år. Dette strategiske skridt sigter mod at forbedre kommunikationen mellem iPhone- og Android-brugere ved at tilføje en række iMessage-lignende funktioner.

Det skriver news.com.au.

Under pres fra regulatorer og konkurrenter som Google og Samsung, anerkender Apple RCS's voksende modenhed som platform.

Og med RCS vil brugerne kunne sende og modtage fotos og videoer i høj kvalitet. I øjeblikket er medier, der deles mellem iPhones og Android-enheder, af lavere kvalitet. RCS vil også introducere funktioner som læsekvitteringer og indikatorer for, når nogen skriver.

Apple understreger i samme ombæring, at iMessage, kendt for sine sikkerheds- og privatlivsfunktioner, fortsat vil være den foretrukne kommunikationsplatform blandt iPhone-brugere.

Men på trods af adoptionen af RCS, vil iMessages sikkerhedsfunktioner, herunder ende-til-ende-kryptering og avanceret databeskyttelse for beskeder i iCloud, fortsat skille sig ud. Apple sikrer, at RCS vil eksistere sammen med iMessage og erstatte SMS og MMS, hvilket tilbyder brugerne forbedret funktionalitet over mobildata eller Wi-Fi.

Apples beslutning om at omfavne RCS kommer efter flere års modstand, hvor selskabet fokuserede på at styrke iMessage. Dog signalerede nylige forbedringer i SMS-oplevelser mellem iPhone- og Android-brugere en strategisk ændring. Apple tilføjede støtte til Tapbacks, trådede svar og beskedredigering i SMS-gruppechats, hvilket forbedrede brugeroplevelsen.