A.P. Møller-Mærsk med flot overskud

admin

10 år siden

|

21/05/2014

Dagens topnyheder

Olie- og rederigiganten A.P. Møller-Mærsk belønnes for et stærkt regnskab for første kvartal på fondsbørsen. Aktien åbner med stigning på 2,3 procent til kurs 13.630.

Olie- og rederigiganten kom ud af første kvartal med et overskud før skat på 11,3 milliarder kroner. Det er en fremgang på 2,4 milliarder kroner i forhold til samme periode sidste år. Omsætningen var på 63,9 milliarder kroner mod 65,7 milliarder i samme periode året før.

Aktiemarkedet tog pænt imod A.P. Møller-Mærsks melding om at kunne tjene cirka en milliard kroner mere i år end sidste år. Forventningerne til resultatet for hele 2014 er omkring 21, 8 milliarder kroner mod de 20,7 milliarder kroner, overskuddet var på i 2013.

Det skyldes blandt andet, at verdens største containerrederi Maersk Line er inde i en god gænge og vil levere et større resultat i 2014 end i 2013, hvor det var på 8,1 milliarder kroner.

Mærsk venter, at markedet for transport af containergods rundt i verden vil stige med fire-frem procent, men fragtraterne vil dog fortsat være under pres på grund af hård konkurrence.

Maersk Line fik i årets første kvartal et nettoresultat på 2,5 milliarder kroner mod 1,1 milliarder i samme periode året før.

Det er fremgang i alle forretningsområder - undtaget Maersk Drilling - der trækker A.P. Møller-Mærsk stærkt frem.

Maersk Drilling, der er olie- og rederigigantens offshoreselskab med blandt andet borerigge og boreskibe, kom ud af årets første tre måneder med et nettoresultat på knap 632 millioner kroner mod 795 millioner kroner i samme periode året før.

Men det lidt dårligere resultat i Maersk Drilling var ventet, fastslår Mærsk-topchefen Nils Smedegaard Andersen, der ikke overraskende generelt er meget tilfreds med regnskabet.

- Vi er meget tilfredse med regnskabet, hvor vi har haft fremgang i alle vores store forretningsområder med undtagelse af Drilling. Og her var tilbagegangen forventet, siger Nils Smedegaard Andersen på en telekonference efter regnskabet.

/ritzau/