Den danske regering har flere gange givet deres bud på, hvor mange ukrainske flygtninge, de forventer, at Danmark skal tage imod.
Det er naturligvis kun muligt at give et skøn, men faktum er, at man forventer, at der kommer rigtig mange, og omkring 25-30.000 har ifølge TV2 allerede søgt om opholdstilladelse i Danmark.
Det er dog ikke kun flygtninge i form af mennesker, som vælter ind over de danske grænser.
Mange flere end forventet af de ukrainske flygtninge har nemlig også taget deres kæledyr med, og det kan føre alvorlige konsekvenser med sig.
Ifølge Fødevarestyrelsen kan uvaccinerede dyr såsom hunde og katte nemlig i værste fald resultere i et udbrud af rabies i Danmark, og styrelsen advarer derfor danskere om at bringe herreløse dyr fra Ukraine til Danmark.
Rabies er nemlig både farlig for dyr og mennesker, kan smitte ved bid eller kontakt med spyt fra smittede dyr og kan medføre dødelig hjernebetændelse.
Oprindeligt vurderede Fødevarestyrelsen ifølge Dyrenes Beskyttelse, at cirka én procent af de ukrainske flygtninge ville ankomme med kæledyr, men den vurdering er nu opjusteret til at ligge et sted mellem fire og syv procent.
Opfordringerne om rabies og håndtering af flygtninges dyr er derfor vigtige at følge, da den nye vurdering betyder, at der formentlig er ankommet et sted mellem 1.400 og 2.100 ukrainske kæledyr til Danmark siden d. 24. februar.
Indtil videre har Fødevarestyrelsen dog kun modtaget 629 registreringer af kæledyr, selvom flygtninge er forpligtet til at registrere deres dyr ved ankomst til Danmark.
Langt de fleste kæledyr, som indtil videre er ankommet til Danmark, har haft brug for en rabiesvaccine.
87 dyreklinikker spredt ud over hele Danmark tilbyder gratis vaccination, antistofblodprøve, mikropchipping og sundhedstjek til flygtninges kæledyr.
Opdateret d. 3/5: Fødevarestyrelsen anbefaler ikke, at dyrlæger og andet personale bliver vaccineret mod rabies.