Virksomheder har det seneste år fået op til 25.000 kroner i belønning for at ansætte en syg i seks måneder i såkaldt minifleksjob.
Nu viser en ny analyse, at flere fleksjobberne faktisk får lov til at beholde deres job, når pengene er indkasseret, skriver Avisen.dk.
- Jeg glæder mig over, at det er lykkedes at lave en del minifleksjob. De første tal indikerer, at folk bider sig fast på arbejdsmarkedet, og det er rigtigt positivt, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til Avisen.dk.
Ordningen er blevet kritiseret, fordi virksomheder kunne spekulere i at tjene penge ved at ansætte folk ned til to timer om ugen. Efter et halvt år stod virksomhederne til at tjene penge på at have folk ansat.
Den nye analyse er lavet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. De har undersøgt cirka 1050 fleksjobansættelser, hvor der efterfølgende blev udbetalt bonus for de påkrævede seks måneders ansættelse.
Analysen konkluderer, at 94 procent af minifleksjobberne stadig var ansat efter perioden på seks måneder.
Samtidig viser analysen, at 80 procent af de personer, der fik et minifleksjob, kom fra at få den såkaldte ledighedsforsørgelse - en slags dagpenge for fleksjobbere. 10 procent kom fra et andet fleksjob.
- Det er glædeligt, at så mange af de her minifleksjob indtil videre har vist sig at være job, der fastholder folk i arbejde, siger Hans Dankert, der er formand for Landsforeningen for Fleks- og Skånejobbere (LAFS), til Avisen.dk.
Om minifleksjobbene rent faktisk går til personer, der alene kan arbejde 10 timer eller mindre om ugen, er Hans Dankert i tvivl om.
Han frygter, at mange minifleksjob går til folk, der i virkeligheden burde arbejde 15 eller 20 timer om ugen, siger han til Avisen.dk.
/ritzau/