Advarer: Disse lande kan blive Putins næste mål

Emil Martesen

39 uger siden

|

20/12/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Disse lande kan blive Putins næste mål.

Dagens topnyheder

Michel Hofman, chef for de belgiske væbnede styrker, har udsendt en alvorlig advarsel om Kremls potentielle næste mål efter konflikten i Ukraine.

I en samtale med det belgiske nyhedsmedie VRT lagde Michel Hofman ikke skjul på sin bekymring for, at Moldova og de baltiske lande kunne være de næste på Ruslands liste.

Putins Tvetydige Trusler

Michel Hofman fremhævede den russiske præsident Vladimir Putins tendens til at bruge tvetydigt sprog, hvilket antyder, at Rusland kunne have planer om at udvide sin aggression ud over Ukraine.

Han understregede behovet for, at Europa skal være forberedt på at forsvare sig selv og modangribe, hvis det bliver nødvendigt.

Situationen i Ukraine

Den igangværende fuldskala invasion af Ukraine af russiske styrker, som begyndte i februar 2022, viser ingen tegn på at aftage. På trods af Ukraines stærke modstand bemærkede Hofman, at Rusland er overgået til en krigsindustri.

Han advarede om, at Ruslands nuværende tilsyneladende svaghed kun er midlertidig, og at en sejr i Ukraine kunne føre til en genopbygning af dets krigsmaskine.

Moldova og Baltikum i Farezonen

Michel Hofman påpegede, at Moldova, som deler grænse med Ukraine, er særligt sårbart. Regionen Transnistrien i Moldova, som støttes af Kreml og fungerer som en ikke-anerkendt stat, bruger russisk som officielt sprog og bevarer Sovjet-tidens hammer og segl-flag.

De baltiske lande, derimod, er NATO-medlemmer og er beskyttet af alliancens fælles forsvarsklausul. Et angreb på Estland, Letland eller Litauen af russiske styrker kunne potentielt udløse en bredere konflikt.

Michel Hofmans advarsel understreger den prekære situation i Østeuropa og potentialet for yderligere eskalering af konflikter. Hans kommentarer tjener som en opfordring til årvågenhed og beredskab blandt de europæiske nationer i lyset af den fortsatte russiske aggression.