8 kæder i priskrig: Sådan får du mere end 500 kroner om måneden

Emil Martesen

36 uger siden

|

04/01/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
8 kæder er i priskrig, og der er mange penge at spare.

Dagens topnyheder

Efter jule- og nytårsfestlighederne strømmer danskerne traditionen tro ind i fitnesscentrene for at kompensere for julens fristelser.

Men når det kommer til at vælge et fitnesscenter, kan det have en betydelig indflydelse på privatøkonomien.

En undersøgelse foretaget af B.T. afslører, at der er hele 500 kroners forskel om måneden mellem otte forskellige fitnesskæder og deres abonnementspakker.

Per Nielsen, personlig træner og kendt fra tv-programmet 'Det fede fællesskab', kommenterer prisforskellen og påpeger, at abonnementsprisen ofte afspejler de faciliteter og ydelser, der tilbydes.

Et abonnement til 199 kroner kan give adgang til centret i bestemte tidsrum, mens et abonnement til 699 kroner kan inkludere eksklusive faciliteter som holdtræning, personlig træning og endda spaområder:

"Man skal huske, at det, folk er villige til at betale, er det, produktet er værd (...) Men jeg tror, det handler om udbuddet af, hvad der er af muligheder for at træne på den måde, man gerne vil, og så er man villig til at betale det ekstra, hvis man ved man gerne vil træne nogle bestemte hold som f.eks. hot yoga eller boksning", uddyber Nielsen.

Martin Kreutzer, personlig træner og ernæringsekspert, tilføjer, at prisforskellen også kan relateres til komfort og luksus i fitnesscentrene. Mens populære centre i eftertragtede områder ofte tager mere i pris, kan lokale centre i landsbyerne være mere økonomiske uden at gå på kompromis med træningskvaliteten:

"Hvis man kigger på prisforskellen, er man nødt til at kigge på hvad der ligger inde under den samlede pakke. Er du typen der bare skal ned og træne for dig selv, så vil jeg altid anbefale det billigste center. Men er du omvendt en der stortrives med hold, så er du også nødt til at acceptere, at det koster ekstra at have bemanding på for, at du kan blive aktiveret", forklarer Kreutzer

Så næste gang du overvejer et fitnessabonnement, kan det være værd at vurdere, hvilke faciliteter og træningsmuligheder der tilbydes, for at sikre, at du får mest muligt ud af din træningsoplevelse uden at belaste din pengepung unødigt.

Du kan få et samlet overblik over de forskellige fitnesskæder, prisforskelle og typer for abonnement via. linket her.