Tjek indbakken: 61.382 danskere modtaget snart vigtig besked

Mathias Busekist

59 uger siden

|

27/07/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Antallet af optagne på landets videregående uddannelser stiger.

Dagens topnyheder

Tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at der i år er to procent flere, der er blevet optaget på landets videregående uddannelser, sammenlignet med sidste år.

I alt er 61.382 ansøgere blevet optaget på en videregående uddannelse.

Det skriver B.T.

Til trods for den tilsyneladende fantastiske nyhed, så er der skår i glæderne. Det er nemlig det næstlaveste antal i ti år.

På trods af det glæder uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) sig over, at antallet af optagne er steget på et år.

"Præcis hvad det er for en tendens, der slår igennem, tror jeg helt ærligt, at det er for tidligt at sige. Vi ved, at corona har sat sig i en ændret adfærd. Om den er varig eller momentan tror jeg, er for tidligt at sige noget om endnu," siger hun ifølge B.T. og tilføjer:

"Jeg glæder mig over, at der er flere end sidste år, som optages på en videregående uddannelse."

Dem, der har ansøgt, vil fra midnat natten til fredag få svar på, om de er blevet optaget. Og skulle man som ansøger blive afvist, så bør man kigge på en af de andre uddannelser, hvor der stadig er plads, mener Christina Egelund

For cirka halvdelen af dem, der er kvalificeret til at komme ind på en videregående uddannelse og har fået afslag, har kun søgt én uddannelse.

Imens er der flere end 17.000 ledige pladser.