2-årige Émile er stadig forsvundet: Nu er hans fars uhyggelige fortid blevet afsløret

Nicolai Busekist

61 uger siden

|

15/07/2023
Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Den 2-årige franske dreng Émile er stadig sporløst forsvundet, hvilket har fået politiet til at se nærmere på farens fortid.

Dagens topnyheder

Faren til den forsvundne franske dreng Émile Soleil har tilsyneladende en uhyggelig fortid, som politiet nu ser nærmere på. I de seneste dage har der været en stigende frygt for, om nogen kan være involveret i hans forsvinden.

Det er næsten en uge siden, at den 2-årige dreng forsvandt sporløst fra Haut-Vernet, en mindre syd for Grenoble, hvor han opholdt sig hos sine bedsteforældre.

Efterforskerne har endnu ikke udelukket nogen teorier om, hvordan han kan være forsvundet. De har i de seneste dage også udvidet deres eftersøgning til andre dele af Frankrig, efter en grundig eftersøgning af området i og omkring Haut-Vernet intet har kastet af sig.

Nu kan Daily Mail afsløre, at Émiles far, 26-årige Colomban Soleil, tilbage i 2018 blev anholdt for ‘et angreb på udlændinge’.

Han var for retten i Aix-en-Provence. Her blev han løsladt, efter at have været varetægtsfængslet imens sagen stod på.

Derudover afslører mediet, at begge Émiles forældre har været højreekstremistiske aktivister. I tiden omkring hans 'angreb' var han en del af gruppen Action Francaise, som er en højreekstremistisk og nationalistisk gruppe.

Ydermere var han også en del af neofascistiske Bastion Social, skriver det britiske medie.

I 2021 stillede både Colomban Soleil og hans kone, Marie Soleil, op som kandidater til et lokalvalg i Marseille-området. På daværende tidspunkt var de begge i 20’erne.

De støttede op om Éric Zemmours Reconquest-parti. Han er en dømt racist og islamofob, som forsøgt at blive præsident i Frankrig sidste år.

I forbindelse med deres kandidatur til lokalvalget, benyttede de sig af et slogan, der identificerede dem som 'venner af Éric Zemmour', der ønskede at 'rydde ud i systemet'.

"Du får mange fjender, når du er allieret med Eric Zemmour og grupper som Action Francaise og Bastion Social," har en kilde, der er involveret i eftersøgning af Émile, udtalt til Daily Mail.

"Ingen teori for Émiles forsvinden er udelukket, så denne baggrund undersøges naturligvis. Det kan være, at en kidnapning er knyttet til politiske fjender."

Tidligere på ugen blev begge forældre verbal overfuset af Frankrigs tidligere familie- og børneminister, Ségolène Royal. Hun bekræftede i øvrigt, at Colomban Soleil havde ‘en meget bekymrende profil’.

"Moren blev først afhørt tirsdag? Og faren, der har en meget bekymrende profil?" har hun skrevet på Twitter.

"Så vi anså ikke teorien om et problem eller familiehævn? En kidnapning? Hvorfor er kidnapningsalarmen stadig ikke udløst? Hvor trist."

Den fysiske eftersøgning i området omkring Haut-Vernet blev onsdag indstillet efter fire dage.

De lokale myndigheder valgte at afblæse den omfattende jagt efter den 2-årige dreng, da der ingen spor var efter ham. Nu har de besluttet at gribe sagen anderledes, og vil forsøge via efterforskningen at finde frem til ham.