10 år siden

|

09/06/2014

David Nielsen fik mandag en godkendt debut som cheftræner for Strømsgodset.

De norske fodboldmestre vandt 2-1 hjemme over bundklubben FK Haugesund, men hjemmepublikummet måtte dog vente til cirka 20 minutter før tid på at få det forløsende sejrsmål.

Det blev sat ind efter en solopræstation af den blot 15-årige Martin Ødegaard, som dermed blev noteret for sin anden ligascoring i sæsonen.

Med sejren konsoliderer Strømsgodset andenpladsen i ligaen med 24 point for 12 kampe.

Molde, som spiller senere mandag, topper med 26 point for 11 kampe.

Haugesund chokerede det sejrsvante hjemmehold, da Alexander Stølås scorede til 1-0 efter små 10 minutters spil.

Strømsgodsets Iver Fossum fik dog udlignet inden pausen, hvor den netop afgåede cheftræner, Ronny Deila, var på banen og blev hyldet med blomster.

Træneren, som sidste år gjorde Strømsgodset til mester, blev i sidste uge hyret som manager af de skotske mestre, Celtic, der har givet ham en etårig kontrakt.

David Nielsen blev herefter forfremmet fra assistenttræner til cheftræner.

Det sker i første omgang på midlertidig basis, men ifølge Strømsgodsets sportschef, Jostein Flo, kan ordningen ende med at blive permanent.

I anden halvleg pressede Strømsgodset på mod Haugesund-forsvaret, og det gav altså bonus ved 15-årige Martin Ødegaard.

Haugesund havde danske Christian Gytkjær med i hele kampen, men angriberen formåede ikke at score.

Det gjorde til gengæld Steffen Ernemann, som sørgede for et point til Sarpsborg 08 i hjemmekampen mod Viking.

Danskeren udlignede til 1-1 i anden halvleg.