14-årige pige døde i tragisk ulykke i populær forlystelse: Nu droppes sagen mod Tivoli

Emil Martesen

2 dage siden

|

16/09/2024
Nyheder
Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix
Nu droppes sagen mod Tivoli.

Dagens topnyheder

Man skal spole tiden et godt stykke tilbage - nærmere bestemt 14. juli 2022 - før en tragisk ulykke kostede en 14-årige pige livet i Tivoli Friheden.

Ulykken skete i den populære forlystelse Cobraen, hvor en vogn mistede grebet i en rutchebane. Undersøgelser af ulykkesstedet har konkluderet, at ulykken skete, fordi 'en gaffel' knækkede på vogntoget.

'Gaflen' var afgørende for, at vognen kunne fastholdes på banen.

Tivoli fik hurtigt lukket for forlystelsen, mens en omfattende efterforskning blev sat i værks.

Den 5. januar kunne Tivoli Friheden afsløre, at rutsjebanen blev revet ned.

Men det er bestemt ikke det eneste nye i den tragiske sag.

Statsadvokaten i Viborg har i dag besluttet at standse efterforskningen og opgive sigtelserne efter straffelovens § 241 og § 249 mod Tivoli Friheden A/S og Sabro A/S for uagtsomt at have forvoldt en 14-årig piges død og for uagtsomt at påført en dreng en skade. 

Det fremgår mandag formiddag af en pressemeddelelse fra anklagemyndigheden.

Østjyllands Politi har foretaget en omfattende efterforskning af sagen.

Der er i efterforskningen intet, som afgørende tyder på, at enkeltpersoner hos hverken Tivoli Friheden A/S, producenten af 'gaflen' (Sabro A/S) eller andre af de involverede selskaber har forsømt tilsyn, haft viden om eller på anden måde indset risikoen for at 'gaflen' kunne knække, og at ulykken derved kunne opstå:

"Efter en grundig efterforskning, hvor det er søgt at få afdækket, om enkeltpersoner eller selskaber kan gøres strafferetligt ansvarlige for ulykken, er det vores vurdering, at der ikke er grundlag for at rejse tiltale mod hverken Tivoli Friheden A/S eller Sabro A/S. Vi mener ikke, at der kan føres bevis for, at enkeltpersoner eller selskaber burde have handlet anderledes i relation til ulykkens opståen, derfor stopper vi efterforskningen og lukker sagen", siger statsadvokat Jakob Berger Nielsen, Statsadvokaten i Viborg.

Ikke første gang

Ulykken den 14. juli var ikke den eneste ulykke, som Cobraen kunne skrive på sit cv.

Sidste gang den 25 meter høje rutsjebane var centrum for en alvorlig ulykke, var tilbage i 2008 – samme år, som Tivoli Friheden præsenterede forlystelsen som 'Danmarks vildeste'.

Det har den desværre vist sig at være på mere end én måde.

I 2008 kom fire personer alvorligt til skade, da den forreste vogn med to sæder knækkede af og styrtede til jorden. Efterfølgende var forlystelsen lukket i flere måneder, mens ulykken blev undersøgt.