100.000 børn udsættes for seksuel krænkelse hver dag på sociale medier

Nicolai Steinicke

38 uger siden

|

22/01/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Meta skønner, at omkring 100.000 børn, der bruger Facebook og Instagram, dagligt udsættes for online seksuel chikane, herunder modtagelse af upassende billeder.

Dagens topnyheder

Disse oplysninger fremgår af interne dokumenter offentliggjort onsdag. Dokumenterne, som stammer fra en juridisk sag, indeholder anklager mod Meta baseret på information fra New Mexicos justitsministerium, som inkluderer præsentationer af Meta-medarbejdere og intern kommunikation. Det skriver The Guardian.

En hændelse fra 2020 beskriver, hvordan en 12-årig datter af en Apple-direktør blev kontaktet via Instagrams beskedfunktion, IG Direct. En Meta-medarbejder udtrykte bekymring over, at dette kunne føre til, at Apple truede med at fjerne Meta-apps fra App Store. En anden senior medarbejder hos Meta vidnede til den amerikanske kongres om, hvordan hans datter også blev kontaktet via Instagram, men hans forsøg på at adressere problemet blev ignoreret.

Søgsmålet, indledt af New Mexicos justitsministerium, anklager Meta for at gøre deres sociale netværk til markedspladser for børneprædatorer. Meta har afvist disse påstande og hævder, at søgsmålet fejlfortolker deres arbejde.

I en reaktion på søgsmålet udtalte Meta, at de ønsker at sikre teenagere en sikker og alderspassende online oplevelse, og at de har implementeret over 30 værktøjer til at støtte unge og deres forældre. De har arbejdet et årti på disse spørgsmål og ansat eksperter dedikeret til online sikkerhed for unge.

Søgsmålet refererer også til en intern præsentation fra 2021 om børnesikkerhed, hvor det blev fremhævet, at Meta er underinvesteret i at håndtere seksualisering af mindreårige på Instagram. Klagen fremhæver også Meta-medarbejdernes bekymringer over børnesikkerhed, herunder manglende indsats mod børnegrooming.

Endelig kritiseres Meta for at indføre ende-til-ende-kryptering på Facebook og Messenger, hvilket ifølge kritikere hindrer indsatsen mod børnesexturisme og retsforfølgelse af prædatorer, mens fortalere for privatlivets fred roser beslutningen.