1,3 millioner danskere har fået vigtigt brev i 'postkassen': Får helt andre vilkår

Emil Martesen

2 dage siden

|

16/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
1,3 millioner danskere får helt andre vilkår.

Dagens topnyheder

Der er løbet meget vand i åen over hele verden de seneste tid.

Det får nu konsekvenser for kunderne hos Danmarks største private pensionskasse, PFA Pension.

De har nemlig sendt et brev til kunderne, hvor de løfter sløret for en justering af forsikringsvilkårene for deres 1,3 millioner kunder.

Ændringen omfatter en præcisering af, hvordan forsikringer vil blive påvirket i tilfælde af krig på dansk grund.

Det skriver DR.

PFA Pension lægger ikke skjul på, at de fra den 1. november kan nedsætte forsikringsdækningerne og forhøje priserne, hvis en krigstilstand opstår i Danmark.

Kalder det en nødvendighed

Ifølge PFA er justeringen en nødvendighed, da krig kan udgøre en betydelig økonomisk trussel mod pensionsselskaberne.

Det kan aktuar Jørgen Svendsen, som er indehaver af AFPR, der rådgiver danske virksomheder omkring forsikring, nikke genkendende til.

Han fortæller, at hvis det værst tænkelige skulle ske, så kan det presse pensionskassernes økonomi hårdt:

"Hvis det værst tænkelige sker, og der falder en bombe, så er der utrolig mange mennesker, der dør", forklarer han, inden han understreger, at i sådanne tilfælde vil livsforsikringerne komme i spil, og pensionsselskaberne skal udbetale store summer til de efterladte.

Selvom krig i Danmark vurderes som usandsynligt, er det ifølge eksperterne nødvendigt, at pensionsselskaber som PFA tager højde for alle tænkelige worst-case scenarier.

Aktuaren mener, at justeringen er en hensigtsmæssig måde at håndtere de risici, som en sådan situation kan bringe med sig, så selskabet kan sikre sig sin eksistens og ikke gå konkurs.

Du kan se beskeden til PFA's kunder herunder:

"I lighed med andre pensionsselskaber justerer vi vilkåret om, hvilken betydning det kan have for forsikringer, hvis der skulle opstå en krigstilstand eller lignende på dansk område. Det bliver bl.a. præciseret, at PFA i en sådan situation, foruden prisforhøjelser, også kan nedsætte forsikringsdækningerne".