Dine røræg bliver perfekte hver gang - du skal bare undgå denne almindelige fejl under tilberedningen

Nicolai Busekist

5 uger siden

|

07/03/2025
Mad og drikke
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du vil være sikker på at få perfekte røræg gang på gang, skal du blot undgå denne almindelige fejl.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

En gruppe kulinariske eksperter fra en britisk kokkeskole har afsløret en overraskende fejl, som de fleste begår, når de laver røræg - og denne ene lille fejl kan ende med at ødelægge din morgenmad.

Røræg er som regel nemme at lave, men selv de simpleste opskrifter kan gå galt. Og ofte er der tale om små fejl, der i sidste ende kommer til at gøre en stor forskel på den negative måde.

Eksperterne fra St Ives Cookery School har for nylig delt deres tre bedste tips til at sikre perfekte røræg hver gang.

I forbindelse med et af deres tips, afslører de også en fejl, som du sandsynligvis begår uden at være klar over det. Og det kan være grunden til, at du har svært ved at få et helt perfekt resultat gang på gang.

I en TikTok-video forklarede de professionelle kokke, at timingen af krydring kan være afgørende for resultatet. De advarede derfor om, at man bør undgå at tilsætte salt lige fra starten af tilberedningen.

"Salt begynder at nedbryde ægget og gør det lidt for vådt," lød det fra dem ifølge Express.

Salt påvirker nemlig æggets proteiner og forhindrer dem i at binde sig ordentligt under tilberedningen. Dette kan resultere i røræg, der bliver blødere og mere flydende, end man ønsker.

Videoen fra kokkeskolen er på kort tid blevet set mere end 86.400 gange. Hertil er der også en lang række brugere, der har givet udtryk for at vær meget overraskede over afsløringen.

"Vidste ikke det med saltet - tak," lød det fra en bruger, mens en anden kommenterede: "Hvis nogen ikke ved, hvordan man laver røræg, har de virkelig et problem!"

"Ja! Endelig nogen, der virkelig ved, hvordan man laver røræg," lød det i en kommentar fra en anden bruger.

"Jeg kan godt lide, at saltet nedbryder ægget. Jeg har lavet røræg næsten hver dag i tre år, og jeg plejede at være en 'salt-efter-person', men jeg foretrækker dem meget mere med salt før tilberedningen," skrev en tredje.

Ads by MGDK