Antikivitetsprogrammer har efterhånden fået en høj stjerne hos mange danskere - men ikke desto mindre sås der stadig meget tvivl, hvad der egentligt skal holdes øje med, når du går på loftet eller graver i mormors gemmer.
Mange danskere er nemlig besatte af at finde skjulte skatte i deres egne hjem, og nu kaster David Utzon-Frank, en anerkendt vurderingsekspert, lys over de genstande, der kan omsættes til klingende mønter.
Det skriver B.T.
Daniel fremhæver Børge Mogensens folkestol som et eksempel på en dansk designklassiker, der har gennemgået en bemærkelsesværdig værdistigning:
"Førhen kostede den ikke det store, men i dag kan man få 2.000 til 3.000 kroner stykket", forklarer han.
Dette skyldes ikke mindst en designbevægelse fra 60'erne og 70'erne, hvor fokus var på kvalitet og æstetik.
Men det er ikke kun i møbelverdenen, man kan gøre et kup.
Daniel peger også på stentøj og glas som potentielle guldgruber:
"Hvis du finder et A og et B smeltet sammen i bunden af en vase, så har du måske en Arne Bang," siger han og tilføjer, at international efterspørgsel kan drive prisen i vejret:
"Det er altafgørende for prisen, at der er en international efterspørgsel", understreger han.
Smykker er en anden kategori, der fortjener opmærksomhed. Georg Jensen og Hans Hansen har skabt en designtradition, der går tilbage til 30'erne, mens Daniel heller ikke lægger skjul på, at design af Nanna Ditzel og Bent Knudsen er eksempler på smykker, der kan indbringe en pæn sum.
Og endelig er der de mere eksotiske fund.
Ting fra Grønland, som narhvalstænder og tupilakker, kan også være mange penge værd.
Og det stopper ikke her.
Vi har set genstande fra Kina, bragt til Danmark i 1800-tallet, der har indbragt millioner.
Så næste gang du roder rundt i kælderen eller på loftet, så husk: Det kan være en guldgrube, hvis du ved, hvad du skal kigge efter.