Sommerens friskeste kartoffelsalat - 15 minutter, og så er den klar

Sabine Murati

436 uger siden

|

14/07/2016

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Kartoffel-asparges-jordbærsalat

En rigtig sommersalat med sæsonen lækre råvarer. Server fx salaten til et stykke varmrøget laks eller til en røget makrel - mums!

Let frokostsalat til 2 personer
300g små nye kartofler eller små aspargeskartofler
500g grønne asparges
1 bdt. forårsløg
250g jordbær
50g pinjekerner
Dressing af mild olivenolie, citronsaft og havsalt

Skrub kartoflerne grundigt og kog dem under låg i letsaltet vand i 10-15 minutter eller indtil de er  akkurat møre. Kartoflerne må ikke koge for længe, da de er lækrest, når de forsat er faste.

 

Hæld kogevandet fra kartoflerne og lad dem køle af.

 

Overhæld kartoflerne med en dressing af mild olivenolie, citronsaft og havsalt og lad dem stå imens de øvrige grøntsager ordnes.

 

Bræk de trevlede ender af de grønne asparges.

Læs også: Fyld dejen med hakkekød og ost - 30 minutter senere har du snacks, som vil få din familie til at tigge efter mere

Med en kartoffelskræller skrælles lange brede spåner af de grønne asparges. Start under hovedet og skræl nedad og rundt. Gem aspargeshovederne til salaten.

 

Skær forårsløgene i tynde, gerne lidt skrå, skiver. 

 

Vend aspargesspåner, hoveder og fintsnittet forårsløg sammen med kartoflerne. 

 

Fjern den grønne stilk på jordbærrene og skær dem i kvarte. 

 

Vend jordbærrene i salaten.

 

Rist pinjekernerne på en tør pande over middel varme og jævnlig omrøring.

 

Når pinjekernerne begynder at dufte aromatisk og tager farve, hældes de over på en tallerken. Anret kartoffel-asparges-jordbærsalaten og drys med pinjekerner lige inden servering.

 

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: