Simpel airfryer-opskrift får munden til at løbe i vand: Sådan gør du

Emil Martesen

21 uger siden

|

23/05/2024
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En simpel airfryer-opskrift får munden til at løbe i vand.

Dagens topnyheder

Airfryeren er blevet en fast bestanddel af køkkenerne i hele landet. Køkkenapparatet var øverst på utallige danskeres ønskelister til jul, og i dag vil mange helt sikkert beskrive den som uundværlig.

Og skulle du være blandt dem, der ejer en airfryer, så er der god grund til at spidse ører.

En ny og økonomisk opskrift til airfryeren har vundet indpas blandt madlavningsentusiaster, der ønsker sprøde kartofler uden besværet ved at skrælle og forberede friske kartofler.

Express.co.uk deler det igennem madeksperten Katy Kicker.

Ifølge madeksperten kan man opnå perfekte resultater med konserveskartofler, som er både hurtige og nemme at tilberede:

"Det er ideelt, hvis du måske ikke har lyst til at skrælle friske kartofler og forberede dem selv eller bare ønsker en super hurtig tilbehørsret, som kan tilberedes på få sekunder", siger hun og tilføjer:

"Denne opskrift tager blot sekunder at forberede, og du vil blive overrasket over de resultater, du kan opnå".

Det skal du bruge

  • En dåse konserveskartofler eller glaskartofler (ca. 570 g, 350 g efter afdrypning)

  • Salt og peber

  • Tørret persille

  • Vegetabilsk oliespray

  • Hvidløgspulver

  • Paprika og rosmarin (valgfrit)

Sådan gør du

  1. Inden kartoflerne tilberedes, skal de drænes fra dåsen og skylles flere gange for at fjerne eventuelle rester. Skær større kartofler i halve eller tredjedele for at sikre, at alle babykartofler er ensartede i størrelsen. Når kartoflerne er skåret, skal de tørres med et rent håndklæde.

  2. Sprøjt dem med vegetabilsk olie for at dække skrællen og krydr med rigeligt med salt og peber efter smag. Det er vigtigt ikke at tilføje de andre krydderier på dette tidspunkt.

  3. Overfør de saltede kartofler til en ren airfryer-kurv og tilbered i 12 minutter ved 180 °C.

  4. Derefter drys med en kvart teskefuld tørret persille, hvidløgspulver og den valgfrie paprika eller rosmarin.

  5. Sprøjt med lidt mere madlavningsolie og ryst airfryer-kurven for at dække kartoflerne med krydderierne.

  6. Sæt derefter kurven tilbage i airfryeren og tilbered i yderligere 10 minutter ved en højere temperatur på 200 °C.