Sådan bør du koge din pasta

Nicolai Steinicke

73 uger siden

|

28/06/2023
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De fleste af os har flere gang smidt en håndfuld pasta ned i kogende vand, men det er faktisk ikke den bedste fremgangsmåde.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Pasta er en yderst populær spise verden over- ikke mindst i støvlelandet sætter de en stor ære i pasta.

Og selvom den bestemt fortjener al ros, lever den stivelsesholdige fødevare ofte ikke op til sit potentiale. Nej tak til formodede genveje eller dårlige vaner, du gør både pastaen og dig selv en bjørnetjeneste.

Du behøver ikke at have en professionel koks teknik og præcision for at tilberede den perfekte pasta, men der er nogle nøgleelementer, som vil forbedre din kulinariske oplevelse markant.

Der er selvfølgelig personlige præferencer, når det kommer til, hvordan folk kan lide deres pasta, så du er velkommen til at tage disse råd med et gran salt (så længe du ikke sparer på saltet i dit kogevand).

Ikke desto mindre kræver det virkelig ikke meget mere arbejde at lave en fremragende tallerken pasta, så det er besværet værd. Plus, nogle gange ved du ikke rigtig, hvor fantastisk en ret kan være, hvis du altid har lavet den på samme måde. Det skriver Tasteline.

I stedet for at koge pastaen i vand og, og derefter kombinere det med sin ønskede sauce, kan du minimere oprydningen (og fremme smagen), ved at koge pastaen direkte i saucen i stedet for i vand.

Denne nemme metode sparer kræfter og giver et tykt og cremet resultat, da stivelsen fra pastaen ender i saucen. Når det er sagt, vil du gerne have et par punkter i tankerne for at undgå pastasuppe eller omvendt en tør og underkogt ret. Det er også værd at bemærke, at lang pasta ikke vil passe så godt, medmindre du har en gryde, der er stor nok til at dække den helt med sauce.

Uanset om du starter fra bunden og laver din egen sauce eller smider den i færdig bolognese, er det vigtigt at have tilstrækkelig væske. Når pastaen koger, vil den absorbere fugt og frigive stivelse, hvilket betyder, at du ikke bør tilføje tør pasta til en sauce med en konsistens, der er klar til servering. Hvis du følger en pastaopskrift med én gryde, skal proportionerne tilpasses.

Men hvis din proces er mere eksperimenterende, tilsæt et par kopper væske til en gryde med saucen og pastaen. Hvis du bemærker, at indholdet begynder at tørre ud, inden pastaen er kogt, skal du bare hælde lidt ekstra væske i. En kombination af bouillon, vand og fløde er en nem måde at tilføje masser af smag til den endelige ret.

Andre ting du skal have i mente når du laver pasta er:

  • Brug aldrig en for lille gryde

  • Tilsæt aldrig pastaen før vandet koger

  • Put altid godt med salt i vandet

  • Tilsæt aldrig olie i vandet (dette vil udelukkende gøre pastaen klistret)

  • Kog altid pastan UDEN låg

  • Husk at røre i pastaen mens det tilberedes

  • Skyl aldrig pastaen, når det har kogt

  • Gem nogle spiseskeer af pastavandet og hæld det i saucen

  • Sørg for at finde den type pasta, der bedste til den sauce du vil lave