Michelin-kok afslører: Sådan laver du pocheret æg uden velkendt ingrediens

Mathias Nielsen

85 uger siden

|

01/04/2023
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En Michelin-kok hævder at kunne lave pocheret æg uden eddike, som ellers normalt skal bruges.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Man kan lave mange ting med æg. Det kan bruges til retter, men i sig selv kan det bruges til blød- eller hårdkogt æg, røræg, omelette eller måske endda pocheret æg.

Pocheret æg er dog en lidt mere kompliceret proces i forhold til røræg. Men nu har du muligheden for at lave pocheret æg på en let måde, da en Michelin-kok netop har afsløret en smart måde at lave den lækre form for æg på.

Paul Foster ejer restauranten Salt i Stratford-upon-Avon. Normalt bruges eddike som en del af processen, men det mener Paul ikke er en del af løsningen.

Paul siger ifølge Express:

“Da jeg var en ung kok, blev jeg vist metoden med eddike, men jeg har lært en bedre måde, som er bedre.”

Man kan se en gryde med vand stå på komfuret. Her siger Paul, at man for guds skyld ikke skal tilsætte eddike. Herefter puttede han salt i vandet, og begyndte at slå et æg ud.

Paul understreger desuden, at man skal få et så friskt æg som muligt og desuden sikre sig, at ægget har stuetemperatur før det koges. Man skal knække ægget ned i en si, inden det kommer i vandet.

Vandet skal koge, før ægget kommer ned i. Man skal desuden sikre sig, at vandet dækker ægget. Paul siger: 

“Rør rundt, du behøver ikke at piske det og skabe en hvirvel. Omrøringen hjælper det bare med at bevæge sig, så det ikke klæber til bunden af gryden."

På denne måde kan proteinet sætte sig og ægget krøller sig sammen. Efter at have lagt ægget i gryden til kogning, indstillede Paul en to-minutters timer.

Han sagde: "Det kommer ikke til at vare længe nok, men jeg kan altid godt lide at tjekke det før."

Mens ægget koger, skal man hele tiden holde øje. Han viste også ægkogningen og understregede, at det var vigtigt, at vandet var lige under kog. Han sagde: 

"Se, hvordan vandet ikke koger. Der er ingen eddike derinde, det er ikke helt skummet, og det kommer ikke til at smage dårligt”

Efter ægget var færdigt, placerede Paul ægget på et stykke køkkenrulle. Det skal lige dræne her, da man ellers vil få for meget vand med hen på brødet.

“Nu hvor det overskydende vand er løbet af, vil jeg bare lægge det på stedet. Men for dig kan du putte det på toast, bacon, avocado, eller hvad du har lyst til.”

Du skal faktisk blot bruge vand, salt og et æg.