Gordon Ramsay er kendt og anerkendt i kokkeverdenen for sin sublime madlavning og sine 23 restauranter over hele verden, der tilsammen har intet mindre end syv Michelin-stjerner.
Blandt den almene befolkning er han dog bedre kendt fra programmer som 'Hell's Kitchen', 'Masterchef USA' og 'Kitchen Nightmares', og særligt sidstnævnte har han haft stor succes med.
Der er således lavet syv sæsoner og næsten 100 afsnit af programmet, hvor Ramsay besøger restauranter, der er på falittens rand.
Og det er sjældent overraskende, at restauranter i programmet ikke kan løbe rundt. Ramsay finder nemlig ofte alt fra mug og råd til skrald og nogle gange endda skadedyr i restauranternes køkken, og i de tilfælde lægger han ikke fingre imellem.
Den skotske kok er nemlig berømt for sin direkte og til tider ubehøvlede tale, og der er ingen tvivl om, at han har prøvet lidt af hvert, når det kommer til restauranter.
Derfor bør man også lytte, når der er noget, som han anbefaler, at man holder sig fra, når man går på restaurant.
Og det er der! Det afslørede han for nyligt ifølge Ladbible i et interview med Daily Mail.
Her fortalte han blandt andet om, hvordan man får de bedste vine til den bedste pris, når man er ude at spise, ligesom han forklarede, at man altid bør holde sig fra ting, der promoveres som "byens bedste," "verdensberømt" eller lignende uden noget til at bakke påstanden op.
Der er dog særligt én ting, som Ramsay ALDRIG vil røre med en ildtang, når han er på restaurant; dagens ret.
Særligt hvis restauranten har flere "specialiteter" den pågældende dag eller uge.
"Specialretter er der for at forsvinde gennem aftenen. Når de har 10 specialretter, er de ikke specielle," har han forklaret og uddybet, at det sjældent er det lækreste mad, men derimod ofte blot nogle retter, som er nemme for køkkenet at lave.
Han forklarede yderligere, at restauranters bedste vin til prisen ofte er en til 200-300 kroner for en flaske.