Fødevarestyrelsen opdaterer anbefalinger: Disse danskere skal tage B12-vitamin som kosttilskud

Kamille Isaksen

2 timer siden

|

07/02/2025
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En række danskere bør tilføje dette vitamin til deres daglige rutine for at undgå potentielle sundhedsproblemer.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Mange danskere supplerer dagligt deres kost med vitaminer og mineraler for at sikre et sundt helbred.

Nu lyder en ny anbefaling fra Fødevarestyrelsen, at også vegetarer bør tilføje B12-vitamin til deres daglige rutine for at undgå potentielle sundhedsproblemer.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en ny pressemeddelelse.

Tidligere har anbefalingen om et fast B12-tilskud kun været rettet mod veganere, men en ny vurdering fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) har ført til en ændring.

Ifølge Fødevarestyrelsen er det svært at få dækket behovet for B12, hvis man ikke spiser kød eller fisk, og derfor bør også vegetarer nu tage et dagligt tilskud af vitaminet.

B12-vitamin spiller en central rolle i kroppens dannelse af røde blodlegemer og nervesystemets funktion.

En mangel kan føre til blodmangel og neurologiske problemer.

Enhedschef i Fødevarestyrelsen, Kirstine Hartvig Mahler, påpeger, at vegetarer ellers skal indtage meget store mængder æg eller mejeriprodukter for at få nok B12 gennem kosten alene.

Hvorfor er B12 så vigtigt?

B12-vitamin findes primært i animalske produkter, såsom kød, fisk, æg og mejeriprodukter.

Da vegetarer udelukker kød og fisk, kan det være en udfordring at få nok af vitaminet naturligt.

For at undgå sundhedsrisici opfordrer Fødevarestyrelsen nu alle vegetarer til at supplere kosten med et dagligt tilskud af B12.