I de fleste hjem er der jævnligt pasta på menuen. Det kan serveres på et utal af måder og er dejligt nemt at tilberede.
Og det er faktisk netop i forbindelse med tilberedelsen, at man lige skal tænke sig om. De fleste hælder pastaen fra gryden ned i et dørslag, hvor vandet fra pastaen bare løber i gennem og fortsætter ned i vasken.
Men det viser sig faktisk, at man ikke bør hælde vandet ud i vasken.
Ifølge mediet Bon Appetit bør man ikke smide vandet ud, men i stedet gemme det og bruge det i madlavning.
Faktisk omtaler de vandet som 'flydende guld'.
Smart trick
Det kan nemlig bruges i saucen og skulle angiveligt give en rigtig god smag.
Ifølge mediet er vandet perfekt til pastasauce, da det kan er med til at give en silkeblød konsistens. Det binder nemlig olie og vand sammen, så der sovsen ikke bliver 'sjasket' og der ligger noget tilbage på bunden.
Man kan også bruge pastavandet som et alternativ til mel, fløde eller andet, når sovsen skal jævnes. For her hjælper pastavandet også med at jævne vandet. Man bør dog være varsom med at komme for meget i, for der kan komme for meget i, og det kan i stedet ødelægge saucen.