Det er ikke hun Jesus der genopstår fra de døde i påskedagene. Det samme gør falske svindel e-mails som Forbrugerrådet Tænk troede at de kunne lægge bag sig.
Indbakker over hele landet gløder igen af de problematiske beskeder, og den har hverken noget med betalingsbroer eller motorvejsafgifter at gøre.
En række danskere modtager i øjeblikket falske e-mails, der udgiver sig for at komme fra Brobizz – men det er svindel, og det kan koste dyrt, hvis man hopper i.
Forbrugerrådet Tænk og Mit Digitale Selvforsvar har netop udsendt en skarp advarsel om svindelmails, der forsøger at franarre modtagerne deres bankoplysninger. I mailen hævdes det, at der er problemer med en betaling eller et abonnement, og modtageren opfordres derfor til at “bekræfte” sine oplysninger via et link. Klikker man – og indtaster noget som helst – er faldet i fælden en realitet.
Brobizz selv er bekendt med problemet og forsøger nu at guide deres kunder til at kende forskel på ægte og falsk kommunikation. De har blandt andet udarbejdet en online vejledning, som forklarer, hvordan deres mails normalt ser ud, hvilke afsendere de benytter, og hvilke ord og formuleringer man bør være ekstra opmærksom på.
Svindelmailene er typisk pakket ind i et sprog, der forsøger at stresse modtageren til at handle hurtigt – og uden at tænke sig om. Men der er en klar opskrift på, hvordan man skal reagere, hvis en mistænkelig mail tikker ind.
Ifølge Mit Digitale Selvforsvar er det vigtigste at "slette mailen med det samme og blokere afsenderen." Har man ikke afgivet nogen oplysninger, er der ingen grund til bekymring – og hvis man er i tvivl, kan man altid logge direkte ind på sin Brobizz-konto via den officielle hjemmeside og tjekke, om der reelt skulle være noget galt.
Så hvis en “Brobizz-mail” lander i indbakken og lyder lidt for dramatisk – er det måske ikke din nummerplade, de er ude efter. Men din konto.
Du kan se et eksempel på de falske Brobizz-mails her:

Foto: Mit Digitale Selvforsvar