Vigtig besked fra Skat: Få det tjekket nu

Henrik Rothenbücher

156 uger siden

|

18/11/2021
Indland
Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Skattestyrelsen råder borgerne til at få det tjekket nu.

Dagens topnyheder

Forskudsopgørelsen for 2022 er nu åben. 

Derfor er det tid til at tjekke, om oplysningerne i forskudsopgørelsen stemmer med de forventninger, man har til året, der kommer, eller om noget skal justeres.

Sådan lyder det fra underdirektør i Skattestyrelsen, Jan Møller Mikkelsen, i en pressemeddelelse:

“Borgerne var rigtig gode til at få deres ”corona-ændringer” med på forskudsopgørelsen sidste år, hvor pandemien ramte os. Bliv ved med det. Med forskudsopgørelsen for 2022 ser vi fremad.”

Danskernes Skattebetaling, som Skattestyrelsen netop har offentliggjort, viser, at borgerne i løbet af 2020 foretog 3,1 mio. ændringer på forskudsopgørelserne, heraf 1,2 mio. ændringer alene på felterne for kørselsfradrag, overskud af egen virksomhed, b-indkomst og håndværker- eller servicefradrag. 

Foreløbige tal tyder på, at tendensen med det store antal ændringer fortsætter ind i 2021 på den forskudsopgørelse, der blev åbnet for et år siden. I de første otte måneder af 2021 er der allerede lavet mere end 1,1 mio. ændringer på de fire felter.

Det skal man være opmærksom på

Oplysningerne i den nye forskudsopgørelse stammer fra data, Skattestyrelsen har om borgernes indkomst og fradrag for det seneste år. 

Men det er ikke alt, Skattestyrelsen automatisk får ind. Derfor er det vigtigt, at borgerne selv tjekker forskudsopgørelsen og retter, hvis noget ikke stemmer, understreger Jan Møller Mikkelsen.

“Selvom borgerne er blevet rigtig flittige til at rette deres oplysninger, er det ikke alle, der er opmærksomme på, hvor meget deres egne ændringer betyder for det resultat, de får, når årsopgørelsen kommer foråret efter indkomståret. Bliver det skattesmæk eller penge retur? Det kan man selv være med til at styre ved at give sin økonomi et servicetjek nu.”

Særligt bør borgerne være opmærksomme, hvis de:

  • Har fået nyt job eller er gået op/ned i løn

  • har hjemmearbejdsdage

  • har købt eller solgt en bolig

  • har skiftet indtægtstype, fx skiftet fra løn til dagpenge eller omvendt

  • har ændring i overskud af egen virksomhed, eller virksomheden er lukket.