Antallet af fordrevne fra Ukraine med job i Danmark er steget i løbet af det seneste år.
Der var 13.900 fordrevne fra Ukraine med ophold efter særloven i beskæftigelse i januar 2025. Det svarer til 81 pct. af dem, der står til rådighed for arbejdsmarkedet, og 51 pct. af alle i den arbejdsdygtige alder.
Der er dermed 2.500 flere fordrevne fra Ukraine i job siden januar 2024.
Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.
De fleste er ansat i brancher som rejsebureauer, rengøring og hotel- og restauration. Men mange har også fundet vej til virksomheder inden for handel, industri og landbrug.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:
- Det er virkelig positivt, at det er lykkedes at få så mange ukrainere ind på det danske arbejdsmarked. Det er ikke nemt, når man flygter fra krig, at finde sig til rette i et nyt land, nyt sprog og en anden hverdag. Det siger også meget om den tilgang, ukrainerne har. Mange både vil og kan selv forsørge familie og bidrage til det samfund, de nu er en del af.
- Vi skal fortsætte arbejdet med at få dem ind i det danske samfund. Det kan i første omgang handle om bolig og krisehjælp, men så er det også vigtigt, at hverdagen fungerer med institution, skole og job. Derfor har vi haft stort fokus på, at vejen til en arbejdsplads er kort og uden unødvendige forhindringer.
I dag er det tre år siden, at Rusland indledte deres uprovokerede angreb på Ukraine. Der er omkring 38.800 fordrevne fra krigen i Ukraine med ophold i Danmark efter særloven i februar 2025.