Hvis du har planer om at skulle tjekke din årsopgørelse hos Skat lige nu, så kommer du til at vente et stykke tid.
Dels fordi der allerede nu er kø på Skats hjemmeside, men også fordi, at det angiveligt endnu ikke er muligt at få lov til at tjekke sin årsrapport.
Mange danskere har dog en forventning om, at det ville kunne lade sig gøre at se sin årsopgørelse i dag, da Skat som oftest lader danskerne tyvstarte om fredagen til trods for, at det officielt først er mandag, at årsopgørelsen er klar.
Her på redaktionen slog vi vejen forbi Skat.dk, og selvom der endnu ikke er meldt noget officielt ud endnu, så bliver vi mødt med en køskærm, hvor der er tæt på 10.000 andre i kø foran os.
Den forventede ventetid er på intet mindre end 14 minutter.
Foto: Skærmbillede Skat.dk
Husk dette fradrag
Skat har adgang til langt de fleste informationer hos dig, men der er altså flere ting, som de ikke har adgang til. Et af de ting du selv skal taste ind, er dit befordringsfradrag.
Alle borgere, der har mere end 24 km. i alt til og fra arbejde, har ret til dette fradrag. De skal dog selv skrive antallet af kørte dage på deres årsopgørelse, så de får det rette fradrag.
Det er muligt at få kørselsfradrag de dage, man transporterer sig til og fra sit arbejde, uanset hvordan man vælger at transportere sig, så længe der er tale om kørsel i forbindelse med et lønnet arbejde.
Det gør også fradraget til et af de mest brugte fradrag, og Jan Møller Mikkelsen, underdirektør i Skattestyrelsen, opfordrer også til, at man får indtastet sine kørte dage:
“Så er man blandt dem, der igen er begyndt at køre mere, så er det nu, når vi åbner årsopgørelsen, at man skal ind og taste sine kørte dage, så man kan få sit fradrag”, siger han.
Jan Møller Mikkelsen regner med, at endnu flere vil gøre brug af kørselsfradraget, når der bliver åbnet for opgørelsen:“Derfor forventer jeg også, at der i år vil være endnu flere, der kommer til at gøre brug af kørselsfradraget, når vi åbner årsopgørelsen”, udtaler han.
Der var på landsplan et fald i dette fradrag under corona-pandemien, der tydeligvis satte sine spor og ændrede danskernes kørselsmønstre, men en ny opgørelse fra Skattestyrelsen viser, at flere igen anvender kørselsfradraget.