Når man en sjælden gang vælger at tage på restaurant for at nyde en god omgang mad, så forventer man også, at både service og mad er i top. Ingen ønsker derfor at få resten, for så kunne man ligeså godt have spist derhjemme.
Rester er dog noget man kommer til at få, hvis man besøger en af de 25 Bones-restauranter, der ligger i Danmark. Kæden der især er kendt for sine spareribs, har nemlig fået en sur smiley i deres restaurant i Kolding, og samtidig er de blevet straffet med en bøde på 15.000 kroner.
Fødevarestyrelsen var på besøg hos Bones i Kolding den 29. april, og her var de bestemt ikke tilfredse. Det skyldes nemlig, at de erfarede, at restauranten bruger rester af salaten fra dagen før, som de putter på toppen af den nye friske salat, så de altså ikke skal smide det ud. Det fremgår af denne kontrolrapport fra fødevarestyrelsen.
“Ved opfyldning af salatbar på salgsdagen vurderes produkterne i salatbaren og de fødevarer, der vurderes ok genanvendes i salatbaren. Ved opfyldning af salatbar inklusiv rester, fyldes friske varer i bunden af bøtten og resten fra dagen før oveni,” lyder det i rapporten.
I rapporten skriver fødevarestyrelsen også, at Bones foretager deres egen risikoanalyse, som de mener udelukkende forholder sig til patogene mikroorganismer, men ikke til blandt andet listeria eller virus.
Bones vil ikke betale bøden
Besøget fra Fødevarestyrelsen kostede ikke blot en sur smiley, men også en bøde på 15.000 kroner til restauranten. De 15.000 kroner skal Fødevarestyrelsen dog kigge langt efter disse dage, for restauranten ønsker ikke at betale bøden.
Bones-direktør Jan Vinther Laursen fortæller nemlig til mediet Newsbreak, at de ikke mener, at de overtræder fødevarelovgivningen. I den står der, at der skal serveres frisk mad, og det mener Jan Vinther Laursen også, at det er, med den procedure de kører med på 30. år.
“Når dagen er omme bliver det, der ser frisk ud sat på køl. Næste dag bliver salaten tjekket – og ser den ud til at være i orden, så kommer den ind i salatbaren igen,” lyder det fra direktøren til Newsbreak.
Direktøren fortæller desuden, at personalet i restauranterne er meget opmærksomme, så hvis der bliver nyst ud over salatbaren, eller hvis et barn rører ved salaten, så bliver den udskiftet omgående.
Proceduren med at genbruge salaten fra dagen før, er ikke noget, der blot sker i restauranten i Kolding, det er noget der benyttes på samtlige af de 25 restauranter. Ifølge Newsbreak fortæller Bones-direktøren, at de skal smide 250 ton ‘friske fødevarer’ ud hver aften, hvis Fødevarestyrelsen har ret.