Du behøves dog ikke at frygte, om du kan få æg nok til din omelet om morgenen.
Det er nemlig chokoladeæg fra Kinder - bedre kendt som Kinderæg - som har været skyld i de mange indlæggelser.
Det skriver Ekstra Bladet.
Der er endnu ikke resgistreret nogle tilfælde i Danmark, men det kan ikke udelukkes, at de danske kinderæg også indeholder salmonella, da udbruddet ifølge den svenske fødevarestyrelse skyldes en ulykke på en chokoladefabrik i Belgien, som leverer til det meste af Europa.
Ifølge svenske Aftonbladet er fire personer i Sverige indtil videre blevet smittet, og i Storbritannien har der været så mange tilfælde, at man har valgt fuldstændig at stoppe for salg af det populære chokoladeæg.
I alt har der været 125 registrerede tilfælde spredt ud over Europa, og flere tilfælde har været så slemme, at det har ført til indlæggelse.
Det er især børn, som er hårdt ramt.
De fleste af salmonellatilfældene er registreret i Storbritanien, men både Irland og Frankrig har valgt ikke at tage nogle chancer og har derfor også stoppet for salg af æggene.
Den danske Fødevarestyrelse har udtalt følgende til Ekstra Bladet: "Vi er bevidste om udbruddet af salmonella i Kinder-æg, og overvåger situationen i samarbejde med Statens Serum Institut. [...]."
De understreger samtidig, at der ikke er registreret nogle tilfælde i Danmark, men forklarer at de "holder øje med situationen."