Salmonella opdaget i svinekød solgt i hele landet: Skynd dig at smid det ud

Nils Würtzenfeld

334 uger siden

|

26/06/2018
Fødevarestyrelsen advarer nu mod flere svinekødsprodukter, da der er påviste salmonella i kødet.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Fødevarevirksomheden Hilton Foods A/S tilbagekalder tirsdag et parti nakkefilet, da der er påvist salmonella i produktet.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det ferske parti nakkefilet er blevet anvendt til produktion af flere forskellige kødpakker og kødet er solgt i følgende butikker i hele landet:

Kvickly, Super Brugsen, Dagli Brugsen og Lokal Brugsen samt Fakta

Der er tale om følgende produkter:

  • Slagterens Nakkekoteletter, 750 g, Ref. 403278702A, Prod. 30.05.2018 Bedst før 07.06.2018
  • Slagterens Medister 7-10%, 500 g, Ref. 403278401A, Prod. 30.05.2018 Sidste anv. dato 07.06.2018
  • Fakta Grovhakket Medister, 500 g, Ref. 403278401A, Prod. 30.05.2018 Sidste anv. dato 07.06.2018
  • ”Coop Hele Danmarks Grillstarter” Nakkekoteletter med gyros/hvidløg marinade 450 g, Ref. 403281703A, Prod. 31.05.2018, Bedst før 09.06.2018
  • ”Coop Hele Danmarks Grillstarter” Nakkekoteletter med gyros/hvidløg marinade 800 g, Ref. 403283502A, Prod. 31.05.2018, Bedst før 09.06.2018
  • Fakta Nakkekoteletter med gyros/hvidløg marinade 400 g, Ref. 403283502A, Prod. 31.05.2018, Bedst før 09.06.2018
  • Slagterens Medister 7-10% 500 g, Ref. 403282901A, Prod. 02.06.2018, Sidste anv. dato 10.06.2018
  • Slagterens Medister 7-10% 800 g, Ref. 403282901A, Prod. 02.06.2018, Sidste anv. dato 10.06.2018
  • Slagterens Medister 7-10% 1000 g, Ref. 403282901A, Prod. 02.06.2018, Sidste anv. dato 10.06.2018
  • Fakta Grovhakket Medister 7-10% 500g, Ref. 403282901A, Prod. 02.06.2018, Sidste anv. dato 10.06.2018

Holdbarhedsdatoerne på kødpakkerne er fra 7. juni til 10. juni. Dermed er produkternes holdbarhedsdato udløbet, men forbrugerne kan have forlænget holdbarheden ved at komme kødpakkerne i fryseren.

Hvis kødet ikke gennemsteges, eller der sker krydskontamination under tilberedningen i køkkenet, kan der opstå salmonellainfektion.

Symptomerne på salmonellainfektioner blandt andet diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Hvis forbrugerne har produkterne liggende hjemme i fryseren rådes de til at levere dem tilbage til butikken, hvor de er købt, eller smide dem ud med det samme.