Hundehvalpen Baxo har mistet livet .
Hundedebatten raser fortsat i landet, og stadig flere danskere oplever, at deres hunde kræves aflives. Tidlig tirsdag morgen bankede politiet på Rikke Lykke Jørgensens dør i Faxe i Sydsjælland. Politiet krævede at få udleveret hendes kun fem måneder gamle hundehvalp Baxo - det skriver TV2.
Hundehvalpen skulle eftersigende have en smule af racen Amerikansk Staffordshire Terrier i sig. Det var i hvert fald, hvad politiet havde fået mistanke om og derfor krævede hunden udleveret.
Racen er en agressiv hunderace, der derfor er ganske anvendelig til opdræt af kamphunde, og som blev ulovliggjort i Danmark tilbage i 2010, da den nye hundelov trådte i kraft.
- Baxo var en Cane Corso blanding af flere hunderacer med noget Rottweiler og Boxer i sig. Han havde ikke gjort nogen fortræd, lærte alle tricks med det samme. Vi købte i sin tid Baxo med henblik på at udvide vores lille familie med et livsglad væsen, skriver Rikke Lykke Jørgensen i en Facebookopdatering, efter hun havde haft besøg af politiet.
Ifølge Rikke Lykke Jørgensen havde politiet ingen beviser for, at hvalpen Baxo skulle være ulovlig. Flere af hvalpene fra kuldet var nemlig tidligere blevet undersøgt af en dyrlæge, der rigtig nok havde fundet spor af Amerikansk Staffordshire Terrier, men dengang vurderede dyrlægen, at så få spor af racen, ikke ville gøre hvalpene ulovlige.
Politiet var dog fast besluttede på at få hundehvalpen med sig:
- Usamarbejdsvillig nævnte politiet, at der ikke var noget at snakke om, og at Baxo skulle aflives, forklarer Rikke Lykke Jørgensen i Facebookopslaget.
Du kan se hele Rikke Lykke Jørgensens opråb her:
I stedet for at Baxo skulle på internat og dermed blot udskyde sin dødsdom, valgte Rikke Lykke Jørgensen og hendes mor at få hunden aflivet samme dag. Hun fortæller til TV2, at hun under hele processen følte sig overvåget af politiet, der konstant kiggede hende over skulderen - selv på dyreklinikken, da Baxo fik den sidste sprøjte.
Vicepolitiinspektør ved Københavns politi, Jesper Bangsgaard, udviser oven på hændelsen sympati for den stakkels hundeejer, og udtrykker overfor TV2, at han sagtens kan forstå, at Rikke Lykke Jørgensen blev ked af det. Han forklarer dog samtidig, at de var nødt til at sikre sig, at hunden rent faktisk blev aflivet, eftersom det var familiens valg.
Sagen falder kun ganske kort tid efter, at hundene Frigg og Marley fik samme dødsdom af højesteret: Retten har talt: De to hunde Frigg og Marley skal aflives