Det er bestemt ikke let at være indehaver af noget som helst i disse dage, hvor coronavirussen hærger det meste af verden.
Det blev bestemt heller ikke lettere i går, da Mette Frederiksen på et pressemøde kunne fortælle, at nedlukningen af Danmark vil fortsætte i yderligere fire uger, hvilket betyder, at mange restauranter, cafeer, frisører og andre butikker er nødsaget til at holde lukket.
En af de slags butikker der ikke behøver at holde lukket, er genbrugsbutikkerne, men det kan alligevel blive dem, der ender med at forsvinde først fra bybilledet.
Butikkerne drives nemlig af frivillige, men de frivillige er primært efterlønnere eller pensionister, altså dem der tilhører risikogruppen, og de kan derfor ikke gå på arbejde, da de risikere at blive smittet.
Genbrugsbutikkerne er derfor nødt til at holde lukket på grund af dette, og derfor tjener de ingen penge.
De fleste genbrugsbutikker er ejet af velgørende organisationer og foreninger, og de kan allerede nu mærke, hvordan en lukning ligger på lur.
En håndsrækning er nødvendig
Hos Røde Kors-butikken i Slotsgade i Hillerød, er man helt i knæ, da de slet ikke har penge til den kommende måneds husleje.
“Vi er helt i knæ. Vi har ikke engang til næste måneds husleje," fortæller Bent Kauffmann, der er formand for Røde Kors i Hillerød til mediet SN.dk.
Han fortæller også, at genbrugsforretningerne er meget afhængige af, at der kommer en hjælpepakke eller hjælp i form af huslejenedsættelse, da det ellers kan betyde, at de må kaste håndklædet i ringen.
"Det er den for alle butiksejere. Det er ikke kun os, der er ramt, men jeg må være ærlig og sige, at hvis der ikke kommer en hjælpepakke, hvor vi kan søge hjælp, eller en huslejenedsættelse, så har vi simpelthen ikke penge til at drive forretningen videre. Så det er rigtig alvorligt," fortæller formanden til samme medie.
Hvis coronakrisen står på meget længere, så er der stor sandsynlighed for, at de mange genbrugsforretninger der ligger rundt omkring i landet, er nødt til at lukke.