Omkring halvdelen af danskerne har det i sin bil: Kan ende med farlige situationer

Kamille Isaksen

47 uger siden

|

26/01/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fire ud af ti danskere kører rundt med en i deres bil.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Fire ud af ti danskere kører rundt med en trafikalarm i deres bil, der kan advare mod fartkontroller eller ulykker på vejen. Men det smarte udstyr må ikke erstatte den gode trafikadfærd, lyder advarslen.

Det skriver Gjensidige i en pressemeddelelse.

Det bliver nemmere og nemmere at køre bil med fartpilot, bakkamera og vognbaneassistance. Men det stopper ikke her, for udstyr der kan hjælpe med at forudse trafikkens forløb, bliver nemlig mere og mere populært blandt danske bilister. 

Det bliver nemmere og nemmere at køre bil med fartpilot, bakkamera og vognbaneassistance. Men det stopper ikke her, for udstyr der kan hjælpe med at forudse trafikkens forløb, bliver nemlig mere og mere populært blandt danske bilister.  

I fire ud af ti danske biler finder man i dag udstyr som trafikalarmer, der kan advare mod fartkontroller, uheld eller kødannelse. Det viser en undersøgelse, som Kantar Public har lavet for Gjensidige.  

Og det smarte udstyr der advarer mod trafikkens uforudsigeligheder, kan være en stor hjælp for både den enkelte og for den samlede trafik, men det er vigtigt, at man fortsat er opmærksom, når man færdes i trafikken, lyder rådet fra skadedirektør i Gjensidige, Lene Rasmussen.   

“Overordnet set, er det positivt, hvis udstyr som trafikalarmer kan være med til at sikre, at folk holder sig inden for fartgrænserne eller i højere grad kan forudse trafikken og dermed er mere opmærksomme på kommende situationer. Men det er meget vigtigt, at trygheden ved en trafikalarm ikke gør, at man slår hjernen fra, og ikke kører efter forholdende eller de gældende trafikregler.”  

Må ikke erstatte god adfærd i trafikken 

Mens hver femte dansker i undersøgelsen giver udtryk for, at de har udstyr til at advare mod fartkontroller og kødannelse, så siger ligeledes hver femte, at de har købt separat udstyr og monteret det i deres bil.  

Det er der særligt én grund til. Hele to ud af tre svarer nemlig, at de har købt en trafikalarm for at undgå at få fartbøder, mens fire ud af ti har gjort det, for at være mere forudseende i trafikken. Men selvom advarslerne kan hjælpe med at forudse trafikkens forløb, så kan det også give anledning til farlige situationer.  

“Det er vigtigt, at man husker, man er en del af en ofte travl trafik, og at man ikke på grund af en advarsel på sin trafikalarm kan tillade sig at lave hårde opbremsninger eller hasarderede vognbaneskift. Det er vigtigt, at man vi som bilister kan have tillid til, at vi i fællesskab overholder både færdselsreglerne og kører efter forholdene, også selvom man vil spare ventetid i kø eller undgå en fartbøde,” siger Lene Rasmussen.  

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.044 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af © Kantar Public for Gjensidige i november 2023.