Det er ved at være et par uger siden, at der kom en afgørelse i de lange forhandlinger om danskernes indefrosne feriepenge.
Aftalen indebærer, at danskerne senest til oktober vil få udbetalt tre uger af de indefrosne feriepenge, men det er ikke alle, der ønsker at modtage dem. Årsagen er ganske enkelt, at folk der tjener mange penge i dag, kan risikere at betale topskat af feriepengene, og dermed får de mindre udbetalt.
Nu kommer der dog ny bøvl i den sag, da formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard fortæller, at de udelukkende gik med til at indefryse feriepengene, fordi det var aftalen, at de kun skulle beskattes med 38 procent.
“De 38 procent var en forudsætning for, at vi overhovedet gik med til at indefryse pengene, så jeg forstår slet ikke diskussionen eller kravet fra nogen om midlertidigt at hæve topskattegrænsen. Jeg har da en klar forventning om, at de 38 procent. fortsat gælder i denne situation,” fortæller hun til mediet Finans.dk.
Så mange danskere bliver ramt af topskatten
Beregninger fra tænketanken Cepos viser, at antallet af topskatteydere vil stige med omkring 96.000 danskere, hvis alle får udbetalt de tre ugers feriepenge.
Indsparket fra Fagbevægelsens Hovedorganisation kan være med til at sætte nye forhandlinger i gang om feriepengene, da der dermed skal tages stilling til, om folk skal beskattes 38 procent af beløbet eller om de skal rammes af topskatten, hvis de vælger at få feriepengene udbetalt.