Nye billeder af kronprins Frederik vækker stor begejstring

Julie Møller

174 uger siden

|

24/08/2021
Indland
Arkivfoto: Shutterstock.
Arkivfoto: Shutterstock.
Billederne er blevet delt på Kongehuset sociale medier, og det er der mange danskere, der er vilde med.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Mandag besøgte kronprins Frederik et tunmærkningsprojekt nord for Skagen. Her skulle kronprinsen hjælpe DTU Aqua med at mærke de mange tun, der er vendt tilbage til danske farvande efter mere end 50 års fravær.

I den forbindelse var pressen også til stede, og der blev skudt flere billeder af prinsen, der i en våddragt svømmede rundt med tunfiskene i vandet.

Billederne er blevet delt på Kongehuset sociale medier, og det er der mange Facebook-brugere, der er vilde med.

“Kæft, han står skarp. Fandeme en flot kommende konge vi får.”

“Fantastiskt flot billede af vores dejlige kronprins.”

“Meget smuk mand.”

“Sikke en fin lystfisker.”

Sådan lyder nogle af de beskeder, der er landet i kommentarfeltet på Facebook, mens der også er mange på Instagram, der er fan af kronprinsen.

“Hold nu op. Hvor er vores kronprins et ægte mandfolk.”

“Han er sga da smålækker, ham der.”

“Hvornår begynder man at uddele priser for året sejeste kongelige? For så er verdens sejeste kronprins da absolut vinderen.”

Du kan se billederne fra mandagens besøg her:

Tilbage i danske farvande

Efter 50 års fravær er den blåfinnede tun tilbage i danske farvande. Det er fiskeriminister Rasmus Prehn glad for.

“Det er intet mindre end fantastisk, at den blåfinnede tun er vendt tilbage til danske farvande efter mere end 50 års fravær. Nu skal vi sikre, at vi bevarer tunbestanden ved at indsamle så meget viden om dens færden som overhovedet muligt. Og jeg er glad for, at H.K.H. Kronprinsen afsætter tid til at være med i dag,” lyder det fra fiskeriminister Rasmus Prehn, der også var ombord på båden med kronprins Frederik. 

Tunen forsvandt fra de danske farvande i 1960'erne. Det er ukendt, hvorfor tunen er forsvundet, men forskerne peger på, at internationalt overfiskeri og klimaforandringerne kan være skyld i nedgangen. Det er endnu ukendt, hvorfor tunen er tilbage i det danske farvand.

DTU Aqua er ansvarlige for mærkningen af tun, og det er afgørende for at forstå tunens tilbagekomst til Danmark og vores havmiljø, oplyses det i en pressemeddelelse fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.