Mette Frederiksen kom med kraftig opfordring: Nu koster det borgere tusindvis af kroner

Henrik Rothenbücher

204 uger siden

|

16/12/2020
Indland
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Den 23. marts kom Mette Frederiksen med en kraftig opfordring, og det resulterer nu i, at mange danskere ikke får deres penge retur.

Dagens topnyheder

Det er blot ni dage siden, at Mette Frederiksen stod på et pressemøde foran hele den danske nation, hvor hun fortalte, at flere kommuner ville blive ramt af nedlukninger. Fra i dag klokken 16.00 gælder nedlukningen hele landet, men det er ikke den udmelding, der har kostet danske borgere penge.

Vi skruer nemlig tiden tilbage til den 23. marts, hvor Mette Frederiksen på det kraftigste opfordrede danskerne til, at de ikke skulle rejse rundt i landet for at tage på påskeferie.

Nogle rejste alligevel på påskeferie, mens andre valgte at aflyse deres booking af sommerhus, for det havde statsministeren jo opfordret til. Det viser sig dog, at de danskere der valgte at aflyse deres booking af sommerhus, ikke kommer til at se så meget som en krone. Det er nemlig blevet afgjort i Ankenævnet for Feriehusudlejning.

Helt specifikt har nogle sommerhuslejere anmodet om at få deres penge retur for det aflyste ophold, men det har ankenævnet altså afvist. Årsagen skal findes i, at sommerhusudlejerne har været forpligtet til at stille deres sommerhus til rådighed, og så længe de kunne det, så kunne lejeren ikke få krav på refundering.

“Det er sådan, at udlejerne under den her covid-19 situation, helt som det plejer at være tilfældet, er forpligtet til at stille huset til rådighed. Hvis vi er i stand til at leve op til vores forpligtelse, så har man som lejer ikke krav på at få refunderet sine penge,” lyder det fra Carlos Villaro Lassen, der er Administrerende direktør i Ferieudlejernes Brancheforening ifølge B.T.

Det betyder altså, at så længe det blot var en opfordring fra statsministeren og ikke en decideret ordre, så er der altså ikke noget at komme efter for sommerhusejerne.

Det meldes ikke noget ud omkring, hvor mange danskere der er blevet ramt af ovenstående dom.