MobilePay-brugere skal snart til at tænke over, hvor meget de sender på én gang.
Betalingstjenesten indfører nemlig gebyrer på store beløb som led i en større omlægning, der skal sikre virksomhedens økonomiske fremtid.
Fremover kan man sende op til 4.000 kroner til samme modtager inden for et døgn uden omkostninger. Men overskrider beløbet 4.000 kroner, bliver der pålagt et gebyr på én procent af det overskydende beløb. For eksempel vil en overførsel på 4.100 kroner koste brugeren én krone i gebyr.
Gebyret gælder dog kun overførsler mellem private og vil ikke påvirke betalinger i butikker.
Det skriver Ekstra Bladet.
Fra underskud til bæredygtighed
Ifølge Jeanette Hertzum, landechef for MobilePay i Danmark, er ændringerne nødvendige for at gøre virksomheden økonomisk bæredygtig.
Efter fusionen mellem Vipps og MobilePay i 2022 præsenterede betalingstjenesten i 2023 et underskud på omkring 700 millioner kroner.
"Det er stadig for tidligt at sige, hvad vi kommer til at tjene på det, men vi har selvfølgelig lavet en række forskellige estimater. Det er dog for tidligt at dele dem, da de stadig er behæftet med stor usikkerhed," udtaler Hertzum.
Målet er klart: Virksomheden skal være økonomisk selvkørende inden 2025.
Loftet fjernes – men kun delvist
I forbindelse med ændringerne fjerner MobilePay den daglige grænse på 10.000 kroner, der hidtil har været gældende. Dog forbliver det årlige loft på 300.000 kroner, og der indføres et nyt ugentligt loft på 100.000 kroner.
98 procent af MobilePays transaktioner i dag ligger allerede under 4.000 kroner, og gennemsnitsbeløbet for overførsler er 422 kroner. Derfor forventer virksomheden, at de færreste brugere vil mærke noget til gebyrændringen.
Det nye gebyrsystem rulles ud i både Danmark og Finland, hvor brugerne gratis kan sende op til 400 euro dagligt. Norge og Sverige har allerede et tilsvarende gebyr, dog med små variationer i beregningen.
Ændringerne træder i kraft den 24. marts.
For brugere, der overfører større beløb, kan ændringerne dog give anledning til at revurdere vanerne. For alle andre vil det meste fortsætte, som det plejer – i hvert fald indtil næste runde af opdateringer.