Den høje inflation har dæmpet en masse aktiviteter i samfundet, da danskerne forsøger at spare så mange penge som muligt. Tidligere på året havde landets køreskoler rigtig travlt, da man endelig kunne køre normal undervisning uden coronarestriktioner igen.
Faktisk var der ventetid på køre- og teoriprøver. Sådan er det imidlertid ikke mere, for de stigende priser får simpelthen færre unge til at tage kørekort.
»Efter krigen startede og energikrisen ramte, faldt vores arbejde og indtægt markant,« fortæller Nicoline Brandt, der er kørelærer i Roskilde til B.T.
Nicoline Brandt oplever, at hendes elever ikke længere har råd til at tage kørekortet. Det er kun dem, som virkelig har brug for et kørekort, der i øjeblikket tager det.
Der er således sket et stort fald med hensyn til 17-årige elever og dem, hvor forældrene betaler for kørekortet. Ifølge Nicoline Brandt er antallet af nye elever på hendes arbejdsplads faldet fra 80 til blot 10 elever.
Hun har flere gange oplevet, at hendes elever er stoppet lige før tid eller aldrig er dukket op, fordi de har modtaget en dyr el- og vandregning.
Hos Dansk Kørelærer Union bekræfter formanden, Bent Grue, at problemet med færre elever er en stigende tendens på landets køreskoler.
»Der er færre, der tager kørekort. Vi hører om køreskoler, der sætter prisen ned, for at få flere elever ind. Vi ser nok først normale tilstande igen om to til tre år.«