Hver femte pensionist takker ja: Kan se frem til flere penge i dagligdagen

Nicolai H

9 uger siden

|

14/11/2024
Indland
Foto: Shutterstock
De seneste om landets pensionister overrasker.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Danskerne er tilsyneladende på farten igen – i hvert fald i tankerne.

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af YouGov for danbolig overvejer hele 19 procent af os at pakke flyttekasserne og finde nye rammer inden for det kommende år. I aldersgruppen 18-39 år er det endda hver tredje, der går med flyttetanker.

Administrerende direktør i danbolig, Per Bie, bemærker, at optimismen på boligmarkedet er tilbage.

"De seneste år har været lidt tumultariske på boligmarkedet og økonomien i det hele taget, og folk har i en vis grad lukket sig inde og holdt fast i deres base," siger han. Men nu er der vendt op og ned på situationen, forklarer han: "Nu er optimismen stigende, og mange har fået flere penge mellem hænderne, og det kan vi tydeligt se på boligmarkedet og handelsaktiviteten."

Boligdrømme ændrer sig med livet

Unge danskere drømmer ofte om nye eventyr i større byer eller spændende kvarterer, mens de ældre generationer tænker mere praktisk.

Hver femte pensionist ønsker eksempelvis en vedligeholdelsesfri bolig, hvor græsslåning og malearbejde kan skrottes til fordel for ro, komfort og færre udgifter.

Per Bie forklarer, hvordan boligdrømme følger livets cyklus:

"Vi kan læse livets naturlige bølger i danskernes flyttedrømme. Mens børnene er små, vil vi gerne have parcelhus og have, og når teenagerne bliver større og flytter hjemmefra, begynder vi at drømme om at flytte tættere på naturen. [...] Når vi så forlader arbejdsmarkedet og det daglige netværk bliver mindre, trækker familie og venner mere. Vi får brug for mindre plads og mere nærvær."

Tilfredshed hos de ældre

På trods af flyttedrømmene er danskere over 60 år generelt de mest tilfredse med deres nuværende bolig.

Hele 77 procent i denne gruppe fortæller, at de er glade for at bo, hvor de bor. Kvinder over 60 år, særligt dem i landområder, er dog ofte ivrige efter at rykke tættere på deres netværk.

Undersøgelsen viser også, at mænd i højere grad end kvinder er drevet af økonomi, når det handler om at flytte. Mens 12 procent af mændene ønsker en billigere bolig, gælder det kun 7 procent af kvinderne. Samtidig prioriterer kvinder netværk og nærhed, især i de ældre aldersgrupper.