Hvis man som udlænding tager en ulovlig hund med til Danmark i god tro, risikerer man ikke længere, at den automatisk bliver aflivet.
Sådan lyder en ændring af hundeloven, som Folketinget netop har vedtaget enstemmigt.
Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.
Sagen om den italienske hund A-Iceberg danner baggrund for lovændringen. Ejeren tog uforvarende sin hund med fra Italien til Danmark i god tro og uden at vide, at racen var forbudt i Danmark.
Nu kan politiet i stedet for automatisk at kræve aflivning af hunden afgøre, at en ulovlig, udenlandsk hund skal sendes ud af Danmark og beslutte, at den skal bringes i pension, til sagen er afgjort.
- Vi ønsker ikke at kræve udenlandske hunde aflivet, når eksempelvis turister uden kendskab til vores lovgivning besøger Danmark og kommer til at tage deres ulovlige hund med hertil. Vores vigtigste formål med hundeloven er at skabe tryghed for borgerne og deres kæledyr, og det gør vi fortsat efter lovændringen, siger Esben Lunde Larsen.
Hvis hunden ikke anbringes på et internat eller en hundepension, kan politiet forlange, at holdes i snor og/eller have mundkurv på indtil hjemrejsen.
A-Iceberg har været anbragt i hundepension, siden politiet konfiskerede hunden i sommer.
- Nu glæder jeg mig over, at sagen kan afsluttes, og så håber jeg for både hund og ejer, at de snart kan genforenes hjemme i Italien, siger Esben Lunde Larsen.
Loven stadfæstes og træder i kraft i næste uge. Derefter kan Rigspolitiet genoptage behandlingen af sagen om A-Iceberg og træffe afgørelse efter de nye regler.
Hundeloven forbyder besiddelse og avl af 13 hunderacer og krydsninger med disse.
Familie havde ingen anelse om, hvad deres hund havde gjort - så læste de sedlen i halsbåndet