Forfatter: Når medarbejderen går ned med stress, så fyr chefen!

Emil Ryttergaard

413 uger siden

|

19/01/2017
Indland
Foto: polfoto
Foto: polfoto
Det er ikke medarbejderen, men derimod chefen der er noget galt med, når kollegaerne får stress af deres job, mener forfatteren.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Hvor mange mails, telefonopkald og opgaver kan du egentlig håndtere inden kroppen siger stop? 

Hvert år må rigtig mange danskere bide tænderne sammen og fortsat arbejde igennem stress og en chef, der bliver ved med at smide nye opgaver på bordet. 

Men det er ikke sådan at arbejdslivet bør være, mener forfatter Kristian Ditlev Jensen. I en kronik i Berlingske, foreslår han nemlig en anden indgangsvinkel til håndteringen af stress på arbejdspladsen - fyr chefen, når en medarbejder bliver syg med stress.  

I kronikken beskriver Kristian Ditlev Jensen, hvordan at venner og bekendte i hans omgangskreds selv gik ned med stress, og hvordan han endte med at gå til lægen med håbet om at få en falsk sygemelding med stress. 

Efter at have fortalt hvordan chefen pressede ham til at arbejde døgnet rundt, og dermed også arbejde hjemme, fik han at vide at det ville have ‘konsekvenser,' hvis han arbejdede hjemme, og så sagde lægen nej. 

Det var ikke muligt at lave en falsk lægeerklæring med stresssymptomer, for Kristian Ditlev Jensen var allerede ved at gå ned med stress, og få et nervesammenbrud, som lægen kunne konstatere. 

- Jeg synes, at vi skulle indføre en ny regel. Hver gang en medarbejder går ned med stress, så skal den nærmeste leder fyres på gråt papir. For det er i virkeligheden ham eller hende, der slet ikke magter sit job.

Med det forslag kunne mange chefer se konsekvenserne af det hårde arbejdspres, og ikke længere dumpe medarbejderne ud med badevandet, når opgaverne blev for store til at magte, mener forfatteren og debattøren. 

- I et klassisk borgerligt samfund – følger pligter med privilegier. De pligter forsømmer mange ledere i dag. Og det er den egentlige tragedie, når folk går ned med stress, skriver Kristian Ditlev Jensen i Berlingske. 

Han er ikke den eneste, der har ramt muren og gået ned med stress. Ulrik Kohl måtte også se sygedagpengesystemet i øjnene, da han ikke længere kunne passe sit arbejde på grund af stress.