I kølvandet på krigen i Ukraine, har man fra dansk side besluttet at øge det danske forsvarsbudget.
Men hvordan pengene skal bruges, er fortsat ikke afgjort.
Nu mener flere partier, at det i givet fald skal gå til at huse og uddanne flere værnepligtige.
I dag er der lidt under 5.000 værnepligtige på årlig basis i Danmark. Står det til flere af Folketingets partier, så skal dette tal forhøjes.
Det drejer sig om Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti.
“Vi står i en situation, hvor vi er nødt til at bevise, at vi kan forsvare os selv, og vi kan sikre danskernes sikkerhed, og der er flere værnepligtige en del af løsningen,” siger politisk ordfører Mette Abildgaard til DR.
Mette Abildgaard mener, at den øgede andel af værnepligtige også vil medføre flere professionelt ansatte i Forsvaret, da værnepligten er Forsvarets største rekrutteringsbase.
For Venstre har det ifølge forsvarsordfører Lars Christian Lilleholt længe været et mål at øge antallet af værnepligtige.
Dog har man ikke lagt sig fast på et specifikt antal, da det for Venstres vedkommende skal komme an på, hvor mange Forsvaret reelt set selv er i stand til at uddanne.
“Det er vigtigt for at sikre, at der er et bredere rekrutteringsgrundlag i forhold til at rekruttere unge mennesker, der har lyst til at videreuddanne sig inden for Forsvaret. Og så er det en styrkelse af vores totalforsvar i Danmark,” siger Lars Chrstian Lilleholt.
Dansk Folkeparti vil helt konkret have 15.000 flere værnepligtige.
“Det, vurderer vi, er det, der skal til for, at vi har en stående hær - og kan sikre det samlede forsvar i Danmark og indgå i en forpligtende alliance med Nato,” lyder det fra formand Morten Messerschmidt.